Neem contact met ons op >
 

Frisse moderne nieuwbouw villa te Nijverdal

moderne nieuwbouw villa architect Nijverdal
jul 10 2017

Frisse moderne nieuwbouw villa te Nijverdal

Nijverdal is een frisse moderne nieuwbouw villa rijker. Aan de Holterweg in de wijk Noetsele aan de rand van de Sallandse Heuvelrug staat deze villa.


Vormentaal van de moderne nieuwbouw villa

De nieuwbouw woning kenmerkt zich door een heldere vormentaal. De woning bestaat uit een brede massa met een kap evenwijdig aan de weg. Als accent in dit element is een dwarskap toegepast die opgebouwd is uit eikenhout en glas. Het glas is zonder verder gebruik van kozijnen in het eikenhout geplaatst, waardoor een heel fraai transparant accent ontstaat. Dit vormt een stevig en fraai contrast met de wit geschilderde baksteen gevel met donkere kozijnen. De basis van de opzet is symmetrisch. Toch is ervoor gekozen om de ramen links en rechts a-symmetrisch te plaatsen. Zo ontstaat er een spannender beeld en ondersteunen de gevel openingen nog beter het gebruik van de ruimtes erachter. De woning heeft een kap die schuin wegloopt aan de voorzijde, maar ook aan de linker en rechterkant. Hierdoor wordt het moderne karakter van deze villa onderstreept.


Vergunningvrij

Aan de linkerzijde van de woning (de noordzijde) bevind zich een plat aangebouwd bijgebouw. Deze is vergunningvrij geplaatst waardoor er meer vierkante meters mogelijk waren dan in het bestemmingsplan benoemd waren. De bouwhoogte is gemaximaliseerd overeenkomstig het bestemmingsplan.


Omgeving 

Omdat de omliggende bebouwing niet zo hoog is, wilde de gemeente niet meewerken aan een extra verhoging van nog eens 90 cm. Om de zolderverdieping goed te kunnen gebruiken is er voor gekozen om de verdiepingshoogte op de verdieping iets te verminderen. Deze maat komt ten gunste van de zolderverdieping die zo een veel betere ondeelbaarheid heeft en een zee van ruimte bied.

De moderne nieuwbouw villa komt nog fraaier uit door de royale tuin aan de voorzijde en de ligging. Deze is iets op een helling, waardoor de gebruikers door het keukenraam op de weilanden kunnen kijken die grenzen aan de Sallandse Heuvelrug. Kortom een stotterende plek om een ontwerp voor te mogen maken.

Heeft u zelf ook bouwplannen en wilt u met ons verder praten over de mogelijkheden? Dan kunt u  contact opnemen met 1 van onze architecten. We zijn u graag van dienst!