Neem contact met ons op >
 

Royale nieuwbouw villa met riet in Overijssel

Deze schitterende nieuwbouw villa in Overijssel is recentelijk gerealiseerd. Wij zijn, net als de bewoners en veel partijen die mee hebben gewerkt aan de villa, ontzettend blij en trots met het resultaat.

 

villa nieuw lamellen wit riet

Brede nieuwbouw villa met 2 punten

Nexxt Lighting heeft fotograaf Robert Koelewijn de opdracht gegeven om de woning op de foto te zetten. Hierbij lag in de opdracht het accent op de verlichting (die schitterend uit de verf komt). Zowel binnen als buiten straalt de woning klasse en kwaliteit uit. De foto’s in dit artikel zijn het resultaat van deze opdracht.

kookeiland woonkeuken houten vloer stalen kozijnen

maatwerk-interieur-nieuwbouw-woning-visgraatEen vrije hoogte van 2,9 meter

De plafonds zijn hoger dan de standaard hoogte. Het bouwbesluit geeft een maat van 2,6 meter aan. In dit geval was er ruimte in het budget en bestemmingsplan om een grotere hoogte te hanteren. Hierdoor heeft de woning aan de binnenzijde nog meer uitstraling. Daarnaast is er ter plaatse van de entree gewerkt met een royale vide. Deze vide ontstaat rondom de trap en is een fraaie plek om de verlichting op deze plek goed uit te laten komen.

 

vide nieuwbouw visgraat voordeur

Een dubbele deur in visgraatmotief

Ontwerpen is een samenspel van verschillende ideeën. Zo suggereerde de interieurarchitect de voordeur ook in een visgraatpatroon uit te voeren. Hierdoor wordt interieur en de architectuur van het gebouw met elkaar verbonden.

De vide is hoog en royaal en loopt door tot in de nok. In deze vide is fraaie verlichting van Nexxt Lighting geplaatst die het beeld compleet maakt.

vide nis garderobe nieuwbouw

Een kelder als woonlaag

Een kelder bied heel veel mogelijkheden. Zeker wanneer deze een groot deel van de woning beslaat. Juist door de wanden is de kelder heel geschikt voor wellness, een gym of wijnopslag. Maar ook voor een slaapkamer. Door de ramen in de koekoek (de ‘bakjes aan de kelder waardoor licht binnenkomt) laag te plaatsen is de ruimte heel goed bruikbaar als volwaardige slaapkamer

 

kelder slaapkamer houten trapwellness in nieuwbouw woning

Rust en symmetrie

Deze nieuwbouw villa in Overijssel benut de breedte van het perceel optimaal. De vorm van de woning is symmetrisch. Hierdoor ontstaat rust en een statige uitstraling. Door te variëren in de vormgeving van de openingen, wordt het beeld interessanter.

 

brede nieuwbouw villa met punten verspringende goothoogte rietZwembad in vrijstaand poolhouse

Op de symmetrie-as ligt aan de andere zijde van de tuin het poohouse. Dit bouwwerk heeft een open kap, waardoor het binnen heel ruimtelijk is. Door de grote puien is er veel contact met buiten en vormt het een verfraaiing van de tuin.

vrijstaand-gebouw-voor-zwembad

prive zwembad te openen pui

 

Nieuwbouw villa bouwen

Wilt u zelf ook een nieuwbouw villa realiseren? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen. Dat kan niet alleen in Overijssel maar door heel Nederland!