Neem contact met ons op >
 

Moderne schuurwoning

moderne schuurwoning 01 Architecten
nov 30 2017

Moderne schuurwoning

In het buitengebied wordt gewerkt aan een nieuwe moderne schuurwoning. De woning wordt mogelijk gemaakt door de Ruimte voor Ruimte regeling waarbij schuren worden gesloopt ten gunste van een bouwkavel.

 

Moderne schuurwoning toegevoegd aan een bestaand erf

De schuurwoning is toegevoegd aan een voormalig boerenerf Aan de zuidzijde grenst de schuurwoning direct aan het weiland, waardoor het buitengebied optimaal wordt beleeft. De zuidgevel is erg transparant, waardoor de koeien gevoelsmatig bijna binnen lopen. Aan de noordzijde grenst de schuurwoning aan het oorspronkelijke erf. Deze gevel heeft kleinere ramen, wat zorgt voor een meer traditionele uitstraling, passend bij de overige bebouwing op het erf. Door de positionering van schuurwoning en inrichting van het erf is de privacy van zowel het gastenverblijf en de hoofdwoning gegarandeerd, terwijl het erf als geheel een duideli­jke eenheid blijft.

schuurwoning Veluwe

 

Eenvoudige vorm met strakke detaillering

Het ontwerp is qua basisvorm en materialen passend bij de overige bebouwing op het erf. Door een afwijkende verwerking en detaillering van de materialen is de schuurwoning wel duidelijk onderscheidend. De golfplaten zorgen voor het typische schuurkarakter, waarbij de detaillering de slankheid van het dak benadrukt. De houten gevelbekleding zorgt voor een warme aanblik. De gevels zullen door de jaren heen verzachten en worden opgenomen in de omgeving, doordat het hout onder weersinvloeden zal vergrijzen. De strakke glazen pui is een modern accent en geeft het geheel een luxe uitstraling. Ook is er heel bewust gekozen geen goot toe te passen of boeiboorden. Hierdoor blijft de strakke schuur uitstraling intact. Hoewel de gevel er rustig uitziet is er veel aandacht besteed aan de detaillering. Zo is de hoofdopzet met verticaal houten delen gemaakt, maar worden de peilkozijnen links en rechts extra aangezet door de horizontale houten delen.

Schuurwoning aan de rand van de Veluwe

Licht en ruimtelijk interieur

In het lichte en ruimtelijke interieur hangt een vrolijke atmosfeer. De wanden en het plafond zijn wit gehouden, waardoor de houten spanten en de houten afwerking extra in het oog springen. De leefruimte is open gehouden tot in de nok. In de overige ruimten is met een balklaag en houten delen een zolder gerealiseerd. Dit zorgt voor een knussere ruimte. De verdiepingshoge pui zorgt ervoor dat binnen al bijna buiten is. Het geeft een geweldig uitzicht over de weilanden naar de bosrand.

Oneindig veel mogelijkheden

Wij ervaren dat schuurwoningen aan populariteit winnen. Schuurwoningen worden getypeerd door een simpele structuur, met veelal een dakvlak dat zo min mogelijk wordt verstoord. Elementen die het kunnen verstoren zijn dakramen of dakkapellen. Daarnaast heeft het volume een relatief lage goothoogte en worden eenvoudige materialen toegepast. Indien deze grondbeginselen worden gerespecteerd, is er erg veel ontwerpvrijheid  Deze eigenschappen maken het mogelijk om landelijk te kunnen wonen in een unieke woning.

Bent u ook enthousiast over deze schuurwoning en heeft u bouwplannen? Neem dan contact op met 01 Architecten. We gaan graag met u in gesprek over uw wensen en maken u graag blij met een fraai ontwerp wat helemaal bij u past!

Inmiddels (medio 2019) is de woning nagenoeg gereed en hebben we nog een artikel aan deze nieuwbouw moderne schuurwoning gewijd.