Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw landhuis villa

landhuis met riet en bijgebouw
sep 30 2020

Nieuwbouw landhuis villa

Schitterende nieuwe villa gerealiseerd

Deze nieuwbouw landhuis- villa is recentelijk opgeleverd en oogt bijzonder fraai. Daarbij helpt het dat de woning hoger op het perceel ligt en er adembenemende vergezichten zijn. Er is hier sprake geweest van sloop- nieuwbouw. Daarbij is de locatie volledig getransformeerd.

nieuwbouw villa buitengebied riet strak koperen nokvorst

Opbouw van de woning

De woning bestaat uit een fraai en (in basis) symmetrische hoofdbouw. Centraal is er een accent gerealiseerd ten behoeve van de toegang. Om de uitstraling van deze woning met lage gootlijn meer ‘body’ te geven, lopen de dakkapellen over in het accent. 

Het linker bijgebouw is voor de voorgevel geschoven, zodat er een beschut voorterrein en entree ontstaat. 

Het bijgebouw is gekoppeld aan de hoofdbouw door middel van een plat vergunningvrij bijgebouw. Op die wijze is de regelgeving optimaal benut.  Dit bijgebouw bied ruimte aan een bijkeuken en aan de achterzijde aan een knusse veranda.

Opvallend zijn de koperen nokken en dakbedekking van het platte dak. Dit ondersteund het karakter van de villa en geeft het beeld een moderne twist. Het gehele bouwvolume is ruim 2000 kuub groot.

Veranda op de zon

De woning is perfect gedraaid ten opzichte van de zon. ’s Ochtends is het beschutte terras aan de achterzijde zonnig en licht. Naar het einde van de dag is de veranda aan de voorzijde zonnig. Beide veranda’s zijn beschut en worden hierdoor heel praktisch en veel gebruikt. 

De veranda’s hebben, net als de entree, eikenhouten kolommen. Hiermee wordt de warmte van het riet ook qua kleurtint op de begane grond terug gebracht.

stoer breed landhuis met rieten dak en koperen noklijn met hoog en laag deel

Landschappelijke inpassing en landgoedregeling

Deze nieuwbouw landhuis villa staat op een landgoed. Om een landgoed op te richten zijn er verschillende regels. Het oprichten van een landgoed heeft een aantal voordelen. Een landgoed kan bestaan uit (minimaal) 5 hectare of 10 hectare. Klik hier voor meer informatie over landgoederen of neem contact met ons architectenbureau op.

landhuis met riet en bijgebouw

Krijgt u zelf ook zin om nieuw te bouwen? Neem dan contact met ons op. We stemmen onze ontwerpkwaliteit af op uw wensen, zodat er een optimaal resultaat ontstaat.