Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw woning met witte gevel en donker dak

nieuwbouw villa witte gevel zwarte pannen voorzijde
nov 25 2017

Nieuwbouw woning met witte gevel en donker dak

Nieuwbouw woning met witte gevel en donker dak in Brabant

Deze prachtige nieuwbouw woning met witte gevel en donker dak staat in het Brabantse Berlicum, dicht bij Den Bosch. De woning is gebouwd op een fraai breed perceel. Vandaar dat de woning breed op het perceel geplaatst is. Zo is er vanuit veel ruimtes zowel oriëntatie op de voorzijde als op de achterzijde.

Speelse nieuwbouw met rustige uitstraling

De woning is opgebouwd uit een heldere rechthoekige basisplattegrond. Deze plattegrond en uitstraling is verbijzonderd door de massa waarin de entree zit. Ook zijn de daken die links en rechts naar beneden schieten op verschillende manieren benadrukt. Aan de linker zijde is hout toegepast en aan de rechter zijde is dat niet het geval. Hierdoor onstaat een rustige hoofdmassa met een speels toegepaste materialisatie. Wanneer dit weloverwogen toegepast wordt blijft de uitstraling van de woning rustig.

nieuwbouw witte gevel potdekselwerk

Horizontale en verticale lijnenspel in voorgevel

Om de linker hoek te benadrukken is er gekozen voor de toepassing van een hoekkozijn. Dit hoekkozijn heeft een omkadering die gevormd wordt door de goot. Hierdoor wordt de horizontale geleding op dit deel van de massa versterkt. Ook is er gekozen voor een donkere houten beschieting boven deze omkadering. Al deze elementen zorgen er voor dat de massa waarin het accent zich bevind verticaler overkomt. Aan de rechter zijde is ook een hoekkozijn toegepast. Hierdoor wordt het beeld dynamisch en oogt het overstek royaler.

nieuwbouw achtergevel veranda witte gevel zwarte dakpannen

Een lichte woonkeuken met veranda

Doordat de woning breed op het perceel ligt, opent de tuin zich voor veel ruimtes. Om beschut van de tuin te kunnen genieten is gekozen voor een veranda. Hierin zijn houten accenten verwerkt, waardoor de achtergevel een knussere uitstraling krijgt. ook sluit het zo aan bij het bijgebouw. Het is prettig om een veranda rechtstreeks vanaf de woonkeuken te kunnen bereiken, maar daarbij is het wel opletten dat de veranda niet teveel licht wegneemt. Dit hebben we in deze situatie opgelost door ramen in de zijkant van het accent te plaatsen. Hierdoor valt er veel licht binnen en blijft de woonkeuken een heerlijk lichte verblijfsruimte. Ook is de keuken naar achter geschoven en deels in de aanbouw geplaatst, zodat daglicht zonder belemmering binnen kan vallen.

 

Stijlvolle stalen deuren

Binnen in de woning is een hoogwaardige kwalitatieve uitstraling gecreëerd. De opdrachtgeefster heeft met veel stijl een rustige materialisatie nagestreefd, waardoor het interieur in balans is. De tijdloze stijlvolle stalen deuren zorgen voor een hippe uitstraling en fraaie doorzichten in de woning.

Stalen binnendeur in nieuwbouw woning

Kwalitatieve bouwsystematiek en energie 0

De opdrachtgeefster heeft gekozen voor een woning die geen energie gebruikt. Hiervoor zijn de wanden extra geïsoleerd en zijn er zonnepanelen toegepast. Het wandsysteem is echt uniek en komt uit Oostenrijk. Bouwbedrijf Steenbergen uit Berlicum heeft naar volle tevredenheid van de opdrachtgeefster en met veel toewijding gezorgd voor een schitterende woning.

 

Heeft u ook bouwplannen en spreekt deze stijl aan? Neem dan contact met ons op! We zijn graag uw architect voor uw nieuwbouw woning.