Neem contact met ons op >
 

Rietgedekte schuurwoning op de Veluwe

Sfeervolle schuurwoning met riet op het dak en donkere houten gevel te Harderwijk
okt 08 2016

Rietgedekte schuurwoning op de Veluwe

Schuurwoning

Schuurwoningen zijn woningen die vorm zijn gegeven in de stijl van een schuur. Dat betekent dat er een rustige, grotendeels rechthoekige plattegrond wordt toegepast en een dak wat zo ‘heel’ mogelijk blijft, zonder toevoeging van dakkapellen. Deze rietgedekte schuurwoning wordt op de Veluwe gerealiseerd op een mooi royaal perceel. Er is gekozen voor een rustige uitstraling, waardoor er een chique en strak beeld ontstaat.

Materialisatie van de schuurwoning

Schuurwoningen refereren aan schuren. De toegepaste materialen sluiten hierbij aan. De warme vriendelijke uitstraling van riet wordt gecombineerd met verticaal geplaatste donkere houten planken. De combinatie van verschillende kleuren en structuren zorgt voor een aangenaam en ingetogen beeld. Daarnaast is de rand van het dak zo vormgegeven dat het terras in een vloeiende beweging over gaat in het dak.  Zo wordt de vorm verankert in het landschap en is er een heldere scheiding tussen de natuur in de tuin en het terras van de woning.

Indeling van de schuurwoning

Schuurwoningen hebben minimale toevoegingen op het dakvlak. Daardoor blijft de uitstraling rustig. Om binnen in de woning verschil te maken binnen ruitmes kan gespeeld worden met licht en hoogte. In de getoonde opzet wordt de woonkamer uitgevoerd met een vide zodat deze ruimte een stuk royaler over komt en er zicht is tot in de nok. Ook wordt het deel waar de eettafel in de woonkeuken staat voorzien van een vide. Het dak krijgt hier dakramen, zodat deze centrale plek straks baad in het licht.

Neem met 01 Architecten contact op als ook u een fraaie schuurwoning wilt.