Neem contact met ons op >
 

01 Architecten wint prijsvraag Blaricum / Blaricummermeent

prijsvraag particuliere woningbouw Blaricum Blaricummermeent

01 Architecten wint prijsvraag Blaricum / Blaricummermeent

01 Architecten wint prijsvraag voor particuliere woningbouw

01 Architecten wint prijsvraag op een fraaie locatie, in de uitbreidingswijk Blaricummermeent bij Blaricum. Begin december werd het duidelijk dat de prijsvraag voor de bouw van 29 grondgebonden luxe woningen gewonnen is.

Teamwork in architectuur

De prijsvraag is in teamverband aangevlogen. 01 Architecten wint prijsvraag niet alleen. Vanuit de prijsvraagaanbieder (de BEL gemeente bestaande uit Blaricum Eemnes en Laren) is de EFY group uit Deventer als ontwikkelaar benadert voor de prijsvraag. Deze ontwikkelaar heeft eerder ook al meegedaan met een prijsvraag en ook eerder gewonnen. Daarnaast was de vraag vanuit de gemeente om met 2 verschillende architecten te werken. Naast 01 Architecten heeft Serge van Moesdijk voor Architectenlab uit Deventer de ontwerpen gemaakt. De teksten zijn geschreven door Wijdeblik en de 3D beelden zijn weer specifiek door Team 3D gemaakt.

Goede ontwerpen maken onder tijddruk

Het tijdspad was krap. Maar juist door de krapte is het nodig om snel een serie goede keuzes te maken. Vooraf werd het tijdpad besproken en werden de verschillende overleggen gepland. Hierbij heeft 01 Architecten er alles aan gedaan om op schema te blijven. Alle deadlines werden gehaald en we zijn trots op het resultaat!

De klant bepaald

We hebben woningen ontworpen waar mensen trots op kunnen zijn. Woningen met een fraaie uitstraling. Mooie hoge ronde kappen met riet, leien of dakpannen. Fraai vormgegeven in een sfeer die het best te omschrijven is als eigentijds klassiek. Het is de sfeer van de jaren 30 maar dan veel strakker vormgegeven en gematerialiseerd zoals dat tegenwoordig veel gebeurt in de chique nieuwbouw. De klant bepaald en heeft veel keuzevrijheid. Bij elke woningen is een adviesgesprek en is er de mogelijkheid om binnen bepaalde bandbreedte echt een eigen sfeer en indeling te creëren. Dat geld voor de indeling van de begane grond, de verschillende uitbouwmogelijkheden en opties als dakkapellen. Maar ook de materialisatie is aan te passen aan de wensen. Wel wordt ook dit binnen een bepaalde bandbreedte gehanteerd zodat de uitstraling van de wijk vooraf gegarandeerd kan worden.

Materialisatie van de woningen

Er is gekozen voor woningen die een dak hebben met riet, leien of donkere keramische dakpannen. De gevels bestaan uit baksteen. Op enkele plekken kunnen de woningen witte accenten krijgen. Daarnaast wordt met mooi donker gebeitst hout gewerkt zodat er een basis materialisatie ontstaat die samenhangend een sfeervol is.

Wonen in Blaricum door nieuw te bouwen

Wilt u ook wonen en nieuwbouwen in de wijk Blaricummermeent in Blaricum, dan kunt u via EFY group of 01Architecten contact opnemen. Er komen vrijstaande woningen, 2 onder 1 kap woningen en 1 rij van 3. Alle met de zelfde kwalitatief hoge standaard. Hoewel we momenteel bezig zijn met de voorbereiding van de verkoopbrochure en we u helaas nog geen brochure kunnen toesturen, kunt u uw interesse voor nieuwbouw wel kenbaar maken. Daarbij kunt u ook aangeven of u de voorkeur geeft aan een mansarde kap of de gebogen kapvariant. Hierdoor kan de balans van het straatbeeld wellicht nog iet veranderen.