Neem contact met ons op >
 

Bouwvergunning voor duurzame rietgedekte villa

Bouwvergunning voor duurzame rietgedekte villa

01 Architecten heeft op 1 van de grootste kavels van Plan Parcours in Dedemsvaart een mooie royale villa ontworpen. De woning kenmerkt zich door de tijdloze uitstraling en de eigentijdse duurzame oplossingen. De vergunning is enkele weken geleden door de gemeente Ommen-Hardenberg verleend.

Het proces tot aan bouwaanvraag

In september 2012 werd het 1e gesprek met de opdrachtgever gevoerd. De familie had een helder beeld van de woonwensen. 01 Architecten wist dit in de 1e schets te vertalen naar een aansprekend ontwerp. Na een soepel ontwerpproces werd het schetsplan ingediend bij de gemeente. Deze reageerde direct positief. Na een enkele aanpassing kon dan ook de bouwaanvraag (tegenwoordig omgevingsvergunning genaamd) ingediend worden. Mede door de schetsplanindiening wist de gemeente vlot over te gaan tot afgifte van vergunning voor de villa. Over enkel weken wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.

Duurzame villa

In het ontwerp van de villa is rekening gehouden met energieverbruik en duurzaamheid. Mede door het enthousiasme van de opdrachtgever is er meer gedaan dan de wettelijke eisen. Zo zijn er onder andere de volgende maatregelen getroffen:

– toepassing van een pelletkachel

– toepassing van zonnepanelen

– wanden, vloeren en dak zijn extra geïsoleerd

Zonnepanelen: De combinatie zonnepanelen en een rieten dak is ongebruikelijk. De panelen worden dan ook niet op het riet gemonteerd, maar op het platte dak van het bijgebouw. Dit dak is speciaal  verlaagd uitgevoerd, zodat de panelen vanaf de grond niet zichtbaar zijn.

Pelletkachel: De pelletkachel zorgt straks voor de verwarming van de gehele woning. Het is een kachel die op kleine korrels werkt. De korrels voor deze kachel worden opgeslagen in de daarvoor bestemde kelder. Eens per jaar wordt de kelder bijgevuld via een slang. Hierdoor voorziet de woning in de eigen warmtebehoefte en is het niet afhankelijk van gas.

Eigenschappen van de villa

De villa heeft een statige, symmetrische uitstraling. De gevel wordt wit gesausd en het dak wordt met riet uitgevoerd. Het trasraam wordt met een mooie donkere steen uitgevoerd. Twee stevige schoorstenen sieren straks de nok. De robuuste uitstraling ontstaat ondermeer door het stevige accent in de voorgevel en het ontbreken van dakkapellen hiernaast. De woning kenmerkt zich straks ook  door ruimte en licht. Achter de voordeur bevind zich een royale hal met vide. Iedere ruimte op de begane grond krijgt van 2 zijden licht. En er is gekozen voor een plafondhoogte van 2,8 meter. Waardoor er heerlijke leefruimtes ontstaan. Centraal tussen de woonkeuken en woonkamer bevind zich een houtgestookte doorkijkhaar. Het bijgebouw wordt ook uitgevoerd met riet. Dit bijgebouw bied ruimte aan een dubbele garage en een inpandig zwembad.

Wilt u ook een mooie duurzame villa. Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen. Ook kunt u gerealiseerde villa’s en nieuwe ontwerpen bekijken.