Neem contact met ons op >
 

Moderne rietgedekte nieuwbouw villa in ’t Gooi

moderne rietgedekte nieuwbouw villa
jul 01 2021

Moderne rietgedekte nieuwbouw villa in ’t Gooi

Een strakke heldere vormgeving en een sfeervolle uitstraling; deze prachtige moderne rietgedekte nieuwbouw villa ontworpen door 01 Architecten komt heeft het allemaal. Gelegen op een wonderschone locatie aan de rand van het water in de nieuwbouwwijk de Blaricummermeent (nabij Blaricum en Huizen), is een droomplaatje werkelijkheid geworden.  

villa aan het water met veranda en riet

Verassende vormgeving vanuit elk perspectief

Speelse kappen verspringen van elkaar en lopen speels over op de horizontale en verticale lijnen van deze villa. In de opzet wisselen hoge en lage druiplijnen zich doordacht af. De centrale pui brengt de woning terug naar een heldere balans door de strakke en moderne vormgeving. Ook aan lichtinval is er geen tekort. De glazen puien lopen ruim tot aan het plafond om het licht in de woning te maximaliseren. 

In de voorgevel is de onderbouw zwart en het deel daarbovenop wit. Er is hierdoor een fris beeld ontstaan van de uitstraling van de villa. Boven deze twee vlakken is er donker hout toegepast voor een warme structuur aan de woning, in contrast met de aluminium accenten van bijvoorbeeld de kozijnen en de metalen nokvorst.  

De entree van de woning zit op een natuurlijke plek in het ontwerp. De ingang wordt aangezet door een zwarte luifel die prachtig in lijn is getrokken met de gehele woning. Ook wordt de entree verticaal doorgetrokken door middel van twee rechthoekige ramen, waardoor er een zeer compleet plaatje is ontstaan. Maar ook de complementaire zwarte lampjes aan de muren van de woning zorgen er voor dat de stijl van de villa zelfs in de kleinste details terug komt. 

Door de ligging van de woning aan het einde van de weg, ontstaat er een panoramisch zicht op het naastgelegen water. Ondanks het grote aantal woningen die er in de wijk Blaricummermeent gerealiseerd worden, staat de villa zeer vrij door deze prachtige ligging en  komen alle elementen mooi naar voren. 

villa aan het water aanlegsteiger veranda

Een zitplek voor elk moment

Of de zon nou schijnt, het regent of vriest; er is voor de bewoners van deze woning een zitplek gecreëerd voor elk moment bij deze moderne rietgedekte nieuwbouw villa. Aan de achterzijde van de woning bevind zich een ruime veranda met een zeer strak ontwerp. De materialisatie van deze veranda is gelijk aan de woning zelf, waardoor de veranda écht deel uit maakt van de villa. Vanuit de woonkeuken en eetkamer is de grote veranda direct bereikbaar. Hierdoor is er een plezierige plattegrond ontstaan voor de bewoners.

De witte structuur van de veranda is zeer expressief aangezet. Hierdoor is er een plastisch beeld gecreëerd ten opzichte van de villa. Dit is het best te zien aan de rechterzijde van de woning, bekeken vanaf de waterkant. Vanuit hier is het zichtbaar dat de witte structuur wel 60 centimeter buiten de glazen pui steekt. Ook zitten er strakke dakkapellen op de veranda voor een mooi afgewerkt resultaat. 

Een andere ideale zitplekken van de woning ligt wat dieper in de achtertuin. Hier bevind zich een ideale steiger die zorgt voor een ruimtelijk hoogteverschil in de achter- en zijtuin van de woning. Deze steiger is makkelijk bereikbaar vanuit de grote en kleine veranda, om een frisse duik te nemen op een van de warme zomerdagen of met de boot te varen. (speciaal voor deze foto is de boot gebruikt!)

Tuin en woning vormen één geheel

Opvallend aan de combinatie van de tuin en de woning, is dat deze samen één geheel zijn geworden. De kleuren van de tuin komen rijkelijk terug in de woning en andersom. De corten stalen plantenbakken zorgen voor een kleur verbinding met het rieten dak van de woning. Aan de achterzijde naast het water bevind zich een zwarte muur als onderdeel van de tuin, hiervan komt de kleur ook direct terug in de villa zelf. Maar ook de omgeving van de woning mag natuurlijk niet vergeten worden als onderdeel van de hoge woonkwaliteit van de woning.  Deze balans in materialisatie is met en door de opdrachtgevers opgezocht en doorgezet.

Aan de voorkant is er te zien dat de voorgevel prachtig door wordt getrokken in de voortuin. Er zijn hier platen neergelegd die een verlengstuk zijn van de grote verticale ramen die zich in de gevel bevinden. Hierdoor oogt het kavel nog ruimer en is de voortuin ook echt een onderdeel van de hele woning. 

moderne rietgedekte nieuwbouw villa

Nieuwbouw in Blaricummermeent

De Blaricummermeent is een nieuwe woonwijk aan de noordzijde van Blaricum in de provincie Noord-Holland. De wijk is geïnspireerd op het oude Blaricum en het dient dan ook als uitbreiding van het oorspronkelijke dorp. De wijk ligt tussen het Gooimeer en het oude dorp in. De locatie van deze nieuwbouwvilla van 01 Architecten is uitmuntend door de ligging aan het water en de ruimtelijke opzet van de woonwijk. Woonplezier verzekerd!

Zit u te denken aan het realiseren van een moderne rietgedekte nieuwbouw villa? En wilt u ook een villa die past op de plek en die perfect aansluit bij uw woonwensen? Dit is bij 01 Architecten in vele stijlen mogelijk. Neem gerust contact op met 1 van onze architecten via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te nemen. Dat kan niet alleen in Overijssel, maar door heel Nederland!