Neem contact met ons op >
 

Moderne schuurwoning met riet en veel glas

moderne schuurwoning riet
jun 19 2019

Moderne schuurwoning met riet en veel glas

Fraaie moderne schuurwoning met rieten kap en veel glas

Schuurwoningen zijn er in alle soorten en maten, maar deze moderne schuurwoning in aanbouw vormt een buitencategorie. We willen daarom niet wachten, maar er nu al een aantal beelden van laten zien.

De woning valt vooral op door de duidelijke, abstracte vormgeving: De forse rietgedekte volumes worden ‘ geopend’  door strakke betonnen kaders. Deze kaders zijn van strak beton en geven een stoere uitstraling

Transparante kopgevels met veel glas

De woning is voorzien van extreem open transparante gevels. Hierdoor wordt het abstracte beeld verder versterkt. Deze topgevels vragen om een vide, en deze is er ook gekomen. Hierdoor baad de riante woonkeuken achter deze pui in het licht. Strakke antraciete stalen lamellen zorgen de nodige beschutting (deze zijn nu nog niet aangebracht).

moderne strakke keuken zwart gietvloer

moderne keuken nieuwbouw doorkijk

Koppeling van hoofd en bijgebouw

Vanwege de ligging is gekozen voor 2 strakke volumes voor zowel het hoofdgebouw als het bijgebouw. Hierdoor ontstaat een gemakkelijke, beschutte ruimte. Dit is erg wenselijk in het verder zo open landschap om lekker uit de wind in de zon te kunnen zitten. De koppeling heeft de vorm van een strak, plat volume. Door de materialisatie hiervan (hout) en kleur (antraciet) contrasteert dit volume met de rietgedekte hoofdmassa.

zwembad schuurwoning in aanbouw

Sfeervolle tuin versterkt de architectuur

Er is inmiddels een begin gemaakt met de tuin. Hierin zijn de lijnen vanuit het interieur doorgezet. Het zwembad is de blikvanger in de tuin en wordt sfeervol opgenomen in het terras. Er is gekozen om de minimalistische insteek door te zetten en de rand van het zwembad weg te werken.

schuurwoning nieuwbouw in aanbouw