Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw 11 patiowoningen te Diever

duurzame nieuwbouw woningen Diever 01Architecten

Nieuwbouw 11 patiowoningen te Diever

Diever in Drenthe wordt uitgebreid met 11 nieuwbouw patiowoningen, ontworpen door 01 Architecten. Deze woningen kenmerken zich door een eigentijdse uitstraling, een hoge duurzaamheid en slapen op de begane grond.

11 nieuwbouw woningen in 4 types

Het plan in Diever is opgezet rondom 2 wegen waarvan 1 toegang bied naar de achterliggende nieuwbouwwijk. Een deel van de woningen zijn geschakeld en hebben een plattegrond die gericht is op de senior (type A). Deze woningen kijken uit over een royale groene wadi en liggen aan een rustige woonstraat. De ontsluiting van de woningen vind plaatst via het centrale binnengebied.

 

3 royale vrijstaande nieuwbouw patiowoningen

Op de kop van de 11 woningen (in bovenstaande vogelvlucht aan de rechterzijde) zijn 3 roayle vrijstaande woningen gepland. Deze woningen hebben een soortgelijke uitstraling als de ander 8 woningen, maar hebben een grotere tuin. De ontsluiting van de garages vind rechtstreeks vanaf de weg plaats. De andere 8 woningen hebben allemaal een dubbele parkeerplek die vanuit een centraal binnengebied bereikbaar is.

interieur impressie woonkeuken

4 nieuwbouw woningen met een royale verdieping

De 4 woningen die zich aan de ontsluitingszijde bevinden zijn 2 aan 2 geschakeld. Deze woningen hebben niet alleen een opbouw in het houten accent, maar extra ruimte op de verdieping. Deze woningen zijn meer gericht op gezinnen. De uitstraling sluit aan bij de overige woningen waardoor deze uitbreiding toch een duidelijk herkenbare uitstraling houd.

 

 01 Architecten is nauw betrokken bij de stedenbouwkundige structuur en verkaveling van het gebied, de doelgroepen en de uitstraling. Na uitvoerig onderzoek door Rob Kersing van Kersing Vastgoed en begeleiding door KROON heeft het plan vorm gekregen. De verkoop van de ze milieuvriendelijke nieuwbouw patiowoningen liep als een trein. Alle woningen zijn inmiddels  verkocht en gerealiseerd.

interieur

Zelf nieuwbouw patiowoningen ontwikkelen?

Heeft u zelf een locatie en denkt u aan patio woningen. Of aan een ander type? Neem dan contact met ons op. We denken mee over de verkaveling. Door de jarenlange ervaring hebben we veel verschillende inbreidingslocaties en uitlegplannen ontworpen. Daarnaast begrijpen we dat er een goede verhouding moet zijn tussen de uitstraling en de bouwkosten.