Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw villa in Veenendaal, midden in de natuur!

mrt 28 2020

Nieuwbouw villa in Veenendaal, midden in de natuur!

Wilt u een nieuwbouw villa in Veenendaal en midden in de natuur? Aan de rand van Veenendaal ligt nu het plan voor u! Dit is een uitdagend nieuwbouw plan genaamd BIJZONDER WONEN en ligt in het nieuwe natuurgebied De Groene Grens. Hier kunt u kiezen voor een vrije kavel om een nieuwbouw villa neer te zetten die qua architectuur, ruimte en uitstraling helemaal bij u past. Het gebied heeft een groengarantie die u tot 2060 verzekert van een groen uitzicht. Bij architectenbureau 01Architecten hebben we meerdere fraaie villa’s in Veenendaal ontworpen. We helpen u graag om al uw woonwensen waar te maken in dit bijzondere nieuwbouw plan. Neem vrijblijvende contact met ons op voor een adviesgesprek.

Kavels van BIJZONDER WONEN

De kavels van Bijzonder wonen zijn opgedeeld in drie types:

  • A: Lintbebouwing langs de Dragonderweg.
    Langs de Dragonderweg is het van belang dat de nieuwe woningen aansluiten bij het karakter van de lintbebouwing. Hierbij worden de bestaande woningen ingepast.
  • B: Twee lagen hoge bebouwing in de kern. 
    Voor de binnenkant geldt eveneens de uitstraling van wonen in het groen: een eenvoudige ontsluitingsweg, een groene uitstraling die voor groot deel mede wordt bepaald door (voor)tuinen, woningen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg met voldoende afstand in verband met privacy.
  • C: Lage bebouwing naar het landschap.
    Hier staat een geleidelijke overgang naar de natuur voorop. Dat betekent het voorkomen van “uitstraling” naar het natuurgebied. Onder meer door een beperking in hoogte, in kleur (niet licht en hel) en groene erfafscheidingen.

Er zijn nu nog vrije kavels beschikbaar van alle drie types.
Meer informatie over BIJZONDER WONEN.

Plankaart BIJZONDER WONEN Veenendaal
Bron: bijzonder-wonen.nl

Nieuwbouw villa’s in Veenendaal

01Architecten is ervaren in het ontwerpen van villa’s. Ook in Veenendaal. Ter inspiratie hebben wij hier een aantal in Veenendaal gerealiseerde villa’s bij elkaar gezet.

Nieuwbouw villa met rietgedekte kap te Veenendaal
Nieuwbouw villa met rietgedekte kap te Veenendaal

Riet gedekte villa

Dit is een statige woning met rieten dak. De woning heeft een wit gestucte gevel en witte kozijnen. De draaidelen en roedes in de kozijnen zijn in een donkere kleur uitgevoerd als accent in de gevel.  Voor de vormgeving van het dak is gekozen voor een speelse opzet met verspringende dakvlakken. In de zijgevel ziet u een uitbouw met een lagere rietlijn. Dit is ter plaatse van de woonkamer en zorgt ervoor dat de uitbouw goed opgaat in het geheel. Om heerlijk te kunnen genieten van de tuin heeft de woning aan de achterzijde een ruime veranda.

Vrijstaande nieuwbouw villa in Veenendaal
Vrijstaande nieuwbouw villa in Veenendaal

Stijlvolle vrijstaande villa

Deze vrijstaande woning ligt in het plan Salamander in Veenendaal. De woning heeft witte kozijnen die opgaan in de witte gevel en daarom is er op de verdieping gekozen voor donkere planken. Dit zorgt voor een stijlvol contrast. In de ramen zijn horizontale roedes aangebracht, omdat deze goed samen gaan met de horizontale lijnen in de gevel. Door hoe de garage is aangesloten op het hoofdgebouw kon de veranda op een prettige manier geïntegreerd worden in de vorm. Het dak van de woning is bedekt met een platte donkere pan wat zorgt voor een mooie kleur balans met de witte en zwarte elementen van de gevel.

Eigentijdse nieuwbouw villa in Veenendaal
Eigentijdse nieuwbouw villa

Klassieke villa

Deze eigentijdse villa is uitgevoerd in een klassieke jaren 30 stijl. Het dak is bedekt met een vlakke donkere pan. In het dakvlak zijn een aantal dakkapellen toegevoegd die zijn uitgevoerd in een donkere kleur welke goed samen gaat met de donkere dakpannen. De boeidelen van de dakkapellen en dakrand zijn allemaal in het wit waardoor de horizontale lijnen in dit ontwerp beter uitkomen. De gevel is afgewerkt met wit stucwerk en donkere kozijnen. Door de donkere kleur krijgen de kozijnen een moderne uitstraling. De horizontale roedes in de ramen gaan juist weer goed samen met de klassieke stijl en zorgen voor een extra horizontaal element in de gevels. Aan de achterzijde heeft deze woning een riante aanbouw met een veranda onder het overstekende dakvlak. Bij deze woning ziet u dus goed hoe onze architecten moderne elementen samenbrengen met een klassieke stijl.

Klassieke villa met moderne elementen.
Klassieke villa met moderne elementen.

Meer Weten?

Heeft dit artikel u geïnspireerd en wilt u graag weten wat 01Architecten voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend een gesprek aan bij één van onze architecten en dan nemen we de mogelijkheden met u door.
Graag tot ziens.