Neem contact met ons op >
 

Rietgedekte villa in Gelderland

speelse villa met riet, schoorsteen, stukwerk en eikenhout

Rietgedekte villa in Gelderland

Deze rietgedekte villa in Gelderland is een aantal jaren geleden ontworpen en gebouwd en oogt nog steeds subliem. De woning heeft een heel eigen uitstraling; de mix tussen klassieke elementen en moderne vormgeving maakt de woning charmant. De woning staat in een fraaie bosrijke omgeving en komt door het royale perceel en de fraaie zichtlijnen heel goed uit de verf.

Speelse rietgedekte villa

De vormgeving van de woning is speels. Hieronder staat een uitgebreide fotoreportage van deze rietgedekte villa in Gelderland. Verscholen in de bossen bij Apeldoorn is de vormgeving van de villa een combinatie van chique en klassiek. Wit stucwerk wordt gecombineerd met antracietkleurige kozijnen. En hoewel de basis rustig is, is de vormgeving dynamisch; de woning lijkt in eerste oogopslag symmetrisch, maar wanneer de villa nader bekeken wordt is te zien dat er op verschillende plekken gekozen is voor asymmetrie. In de voorgevel is dit het geval bij het hoekkozijn, waardoor zowel de buitenzijde als ook het interieur een betere indeling krijgen.

trap met vide

Fraaie, robuuste centrale trap

 overloop met visgraat vloer   

Bouw uw eigendroom

Vertel ons uw droomwoning en wij geven hier vorm aan! Na een eerste gesprek met u kunnen we de 1e stap zetten en de droom schetsmatig op papier zetten. Vele opdrachtgevers zijn erg enthousiast na het zien van de 1e schets, maar mocht u twijfelen: als er geen klik is na de eerste schetsopzet, of u heeft het gevoel dat we u niet begrijpen, kunt u ervoor kiezen om niet verder te gaan. Dit is geen enkel probleem. Gelukkig zijn de meeste opdrachtgevers wel enthousiast! Graag gaan we met u in gesprek: via deze link kunt u mailen met ons architectenbureau, zodat ook uw droomwoning een stapje dichterbij komt.

De onderstaande beelden van de villa spreken voor zich, vandaar dat we in dit artikel de woning van alle kanten laten zien. Ook het interieur van deze woning is erg fraai en zichtbaar in een eerder artikel

De villa met een royale entree en automatisch schuifhek
De villa met een royale entree en automatisch schuifhek
De woning heeft de verschillende druiplijnen van het riet op verschillende hoogtes

De woning heeft de verschillende druiplijnen van het riet op verschillende hoogtes

 

De donkere hoekkozijnen in de witte gevel geven de woning extra dynamiek.
De donkere hoekkozijnen in de witte gevel geven de woning extra dynamiek.
Het tuinplan versterkt de structuur van de woning.
Het tuinplan versterkt de structuur van de woning.
De terrassen krullen op een fraaie manier om de woning
De terrassen krullen op een fraaie manier om de woning
achtergevel met extra brede dakkapel in riet
De brede dakkapel oogt fraai en geeft erg veel extra ruimte op de verdieping

De 3 dubbele garage is met pannen afgedekt en opgetrokken in hout, waardoor een duidelijk contrast met de hoofdbouw ontstaatDe 3 dubbele garage is met pannen afgedekt en opgetrokken in hout, waardoor een duidelijk contrast met de hoofdbouw ontstaat.

Interieur van de villa

De woning heeft een fraai en verrassend interieur. De trap is een echte eycatcher. Ook zijn er vides toegepast in de slaapkamer, waardoor de dynamiek van de ruimtes nog fraaier wordt. 
master bedroom met vide en eiken balken
Hoofdslaapkamer met fraaie eiken houten gebinten vide.
nieuwbouw slaapkamer met haard en eiken balken
Mooie symmetrische opzet met haard in de slaapkamer

woonkeuken met dubbele deuren richting tuin
Fraaie woonkeuken met hoge zit aan het kookeiland.