Neem contact met ons op >
 

Romantische rietgedekte jaren 30 villa in ’t Gooi

romantische jaren 30 villa architect

Romantische rietgedekte jaren 30 villa in ’t Gooi

Romantische rietgedekte villa

Deze romantische rietgedekte villa staat centraal in ’t Gooi. Door de authentieke vormgeving en details van de jaren 30 woningen toe te passen, is deze prachtige royale villa ontstaan. Zo ontmoet oud nieuw op een prachtige locatie in Blaricum en wordt geschiedenis weer tot leven gebracht. Met het comfort van nu. Het oude en het nieuwe wordt met elkaar verweven op deze prachtige locatie in Blaricum.

De opdrachtgevers hadden een zeer duidelijk idee over de nieuwbouwwoning; ze wilden een knusse en royale familiewoning realiseren. Dit is goed gelukt qua vormgeving maar ook zeker in de situering. De woning ligt namelijk zeer mooi, met aan de overzijde een enk en op loopafstand van het gezellige centrum van Blaricum.

De voorkant van de woning is zo vormgegeven dat er een mooi en kabbelend beeld is ontstaan, waarbij de nok-richting lichtelijk gedraaid staat ten opzichte van de weg De entree is vormgegeven op een manier die refereert naar de woning waar de bewoners hiervoor in hebben gewoond. De materiaalkeuze van de natuursteen elementen is expliciet en kwalitatief. Deze nieuwe villa is meer dan alleen een ontwerp van de architect, het is een ontwerp dat naadloos op de plek en bij de familie past. 

nieuwbouw dertiger jaren villa veranda riet

Architectonische vormgeving

De woning is speels opgezet waarbij voor deze romantische rietgedekte villa een boerderij met een helder volume de basis vormt. Hierop zijn op een organische manier volumes toegevoegd en uitsnedes gemaakt. Hierdoor ontstaat een speelse villa met een heel authentiek karakter . Zo zit er bijvoorbeeld een loggia in het dak verwerkt en vormt de veranda een onlosmakelijk deel van het volume. Ook zijn er ronde vormen zichtbaar in het ontwerp die op verschillende plekken terugkomen. Hierdoor ontstaat het gevoel van eenheid en samenhang. Aan de voorzijde is er een prachtige ronde uitbouw gerealiseerd. Deze heeft een vide tot in de nok. Zo is niet alleen de beleving van buiten interessant, maar ook binnen in de woning. , waardoor er een warm en knus gevoel is ontstaan. 

romantisch riet villa blaricum architectenbureau wit speels nieuwbouw

Massa en compositie

De massa en compositie van deze woning is gebaseerd op een boerderij waar meerdere (moderne) elementen aan toegevoegd zijn. Hierdoor is het een zeer chique en eigen geheel geworden. Aan de voorkant en achterkant versmelten de dakkapellen zich en bevind zich een mooie grote schoorsteen. Ook zit er een klein knikje in het riet.

De speelsheid in het ontwerp van de woning komt terug in de ronde vormen die op de plattegrond zichtbaar zijn, maar ook in de uitbouw en de entree. De ronde ‘ossenogen’, de kleine ronde dakkapelletjes, die her en der op de kleinere dakvlakken zitten de woning een gedetailleerd speels gevoel. 

Nieuwbouw met de grandeur van vroeger

Om een authentieke uitstraling te garanderen in een prachtige villa zoals deze, is het heel belangrijk dat er veel details die vroeger gebruikelijk waren in terug komen. Hierdoor voelt het alsof de woning van vroeger is, terwijl deze nieuw opgeleverd is. Dit ontstaat bijvoorbeeld door een doordachte plaatsing van de kozijnen, waarbij de kozijnen verder naar voren staan dan wat tegenwoordig gangbaar is. Ook is de vormgeving van de kozijnen anders en wordt er op verschillende plekken met forsere maatvoering gewerkt. In de vormgeving van het kozijn loopt het horizontale deel van de kozijnen aan de bovenzijde iets door in het metselwerk.

Daarnaast is er niet alleen voor een afwijkende steenmaat gekozen maar uiteindelijk ook voor een kettingverband in het metselwerk. De opdrachtgevers hebben hierin écht de ruimte gepakt om van de woning een heus kunstwerk te maken. De woning ademt een authentieke uitstraling, tot in het kleinste detail

romantische jaren 30 villa architect

Uitstraling

Door de authentieke uitstraling van deze woning, overtreft de villa zelfs de verwachtingen van voorbijgangers. Voorbijgangers verwachten namelijk dat de woning er al jaren staat. Zo kregen de bewoners laatst zelfs de vraag; ‘wie woonde er hiervoor ook al weer in jullie woning?’. Dit is een mooie bevestiging dat de detaillering authentiek en oorspronkelijk is.

Naast de woning is de inpassing met de tuin ook onderdeel van het totaalbeeld. Gelijktijdig met de bouwkundige oplevering is de prachtige tuin aangelegd. Hierdoor is de woning zelfs binnen een paar maanden na oplevering al zeer compleet. Het is bovenal een huis met karakter dat van alle gemakken voorzien is en voor heel veel wooncomfort zal zorgt!

Particuliere nieuwbouw

Elke particulier heeft zijn eigen wensen. 01 Architecten probeert de wensen van u als klant zo goed mogelijk te verwoorden. Dit kan op een klassieke manier, zoals bij deze romantische rietgedekte villa, of juist op een modernere manier. Wij proberen altijd vanuit de referentiebeelden en uw persoonlijke wensen te komen tot een heel goed ontwerp wat perfect past bij u als opdrachtgever en wat in balans is met het geheel en het bestemmingsplan. In Blaricum is het bestemmingsplan namelijk zeer specifiek geschreven, waarbij zelfs de maat van de overstekken meegeteld wordt. Zo zijn er nog vele andere regels waar wij u graag in begeleiden om de puzzel op te lossen en samen te komen tot een magnifiek eindresultaat. Dat is in dit geval zoals u ziet zeer mooi gelukt. Wij zijn hier erg trots op en vinden het super om de nieuwe bewoners gelukkig te zien in hun nieuwe thuis!

Wilt u ook bouwen? Neem dan contact met ons architectenbureau op, zodat u binnenkort met 1 van onze architecten om tafel kunt.