Neem contact met ons op >
 

Strakke villa met vlakke dakpannen

moderne woning met verticaal kozijnen zwart wit

Strakke villa met vlakke dakpannen

Deze moderne villa met vlakke dakpan is recentelijk in Twente opgeleverd.  01 Architecten heeft samen met de familie gezocht naar een balans tussen strakke lijnen en een speelse opzet.

Voordeur in accent

nieuwbouw woning zwart-wit entree

De toegang van de nieuwbouw woning bevind zich aan de zijkant van de woning in een verticaal deel. De voordeur en het glas er boven zijn met elkaar verbonden door een band donker metselwerk. Hierdoor werken deze 2 elementen samen en ontstaat er een samenhangend geheel. 

Combinatie van witte en zwarte vlakken

 

platte dakpannen nieuwbouw

De woning heeft een fraaie balans tussen witte delen (die wit geschilderd zijn) en donkere delen. De donkere vlakken zijn veelal in baksteen opgetrokken. De kozijnen zijn zwart waardoor ze wegvallen in de donkere metselwerk vlakken en contrasteren in de witte gevels. Deze moderne villa met vlakke dakpan staat royaal op het perceel en is rondom interessant en in balans.

 

 

Veranda in de massa van de moderne villa

 

veranda bijgebouw screens nieuwbouw

De veranda is bereikbaar vanuit de woonkeuken en vanuit de woonkamer en ontstaat door een ruimte in het hoofdgebouw uit te sparen. Ook hier speelt de combinatie tussen donkere en witte vlakken een belangrijke rol om een speelse vormgeving te krijgen. De screens waren op deze mooie zonnige dag naar beneden en sluiten hier naadloos bij aan.

Aandacht voor details

 

detail metselwerk

De woning oogt van een afstand fraai, maar ook wanneer deze van dichtbij bekeken wordt. Het metselwerk is met zorg uitgevoerd. Ook zijn de ramen aan de rechterzijde in de voorgevel achter het metselwerk geplaatst. Hierdoor wordt het beeld plastischer en interessanter. Op de verdieping zijn de verticale houten elementen zichtbaar die voor de gevel uitsteken en net in het donkere metselwerk vallen.

 

Zelf nieuwbouwen?

Heeft u plannen om nieuw te bouwen, dan bent u bij 01Architecten aan het juiste adres. We helpen u graag in het proces. Neem contact met ons architectenbureau op, zodat we ook u verder kunnen helpen aan een fraaie nieuwe woning. En bent u benieuwd hoe de opdrachtgevers het hebben ervaren, dan kunt u de ervaring met 01 Architecten hier lezen