Neem contact met ons op >
 

Woning van de maand augustus: villa in regio Amsterdam

nieuwbouw villa te Vogelenzang Bloemendaal achterzijde

Woning van de maand augustus: villa in regio Amsterdam

Nieuwbouw villa riet klassiek Vogelenzang Bloemendaal verspringende rietlijn roedes en wit stucwerk hout

Ontwerp van een nieuwe villa in Vogelenzang  in de gemeente Bloemendaal met verspringende rietlijn roedes en wit stucwerk

Ontwerp villa gemeente Bloemendaal

01 Architecten werkt vanuit Overijssel door een groot deel van Nederland. Op dit moment wordt onder andere gewerkt aan een sfeervolle villa in de regio Bloemendaal. Op een mooie locatie in een bestaande wijk wordt een fraaie nieuwe rietgedekte villa ontworpen. Uitgangspunten voor het woningontwerp zijn hierbij een speelse, lichte opzet. Met mooie, royale ruimtes die in elkaar overlopen en op de tuin georiënteerd zijn. De woning heeft een plafondhoogte van 2,8 meter op de begane grond en wordt volledig voorzien van een kelder. De sfeer is knus en toch eigentijds. De kozijnen worden antracietkleurig. Hierdoor ontstaat een mooi contrast met de wit geschilderde gevel. Donkere eikenhouten betimmering in combinatie met naturel houten planken zorgen samen met het riet  en de vormgeving van de villa voor een sfeervolle warme uitstraling.

Afstemming van het ontwerp met de omgeving

De villa staat op een schitterende plek in Vogelenzang. De hoek locatie bevind zich bij 1 van de invalswegen. Het perceel ligt wat hoger, waardoor de woning statiger overkomt. De hoek wordt stedenbouwkundig begeleid, waardoor de woning 2 voorgevels heeft. De basis van de vormgeving is een rechthoekig hoofdvolume met een centrale entree. Aan de rechterzijde is er een uitbouw gemaakt voor een fraaie lichte woonkamer. Aan de linkerzijde is er een woonkeuken gecreëerd, waardoor er een beschutte achtertuin ontstaat.

Heeft u zelf ook nieuwbouwplannen?

Wilt u ook uw eigen woning vormgeven? En optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die nieuwbouw biedt? Neem dan contact met ons architectenbureau op. We helpen u graag bij de realisatie van uw nieuwe thuis!