Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw woningen en villa’s

Nieuwbouw woningen en villa’s

Stijlvolle nieuwbouw woningen en villa’s

Wij vertalen wensen naar droomwoningen!

Op deze pagina ziet u een aantal door architectenbureau 01 Architecten ontworpen nieuwbouw woningen en villa’s. Het ontwerpen van nieuwbouw woningen en villa’s voor particulieren is onze specialiteit. Alle voorbeelden op deze pagina zijn nieuwbouw woningen met een particulier als opdrachtgever.

Nieuwbouw woningen en villa’s ontwerpen en bouwen

Een nieuwe woning bouwen is een proces. Vanaf de eerste geachte aan nieuwbouw tot aan het wonen in de woning moeten er een aantal belangrijke keuzes gemaakt worden. 01 Architecten begrijpt dat en heeft veel tevreden opdrachtgevers die trots zijn op hun nieuwbouw woning. We maken graag kennis met u en ontwerpen uw woning op maat. Zodat uw nieuwbouw woning uitstraling heeft en naadloos bij u aansluit.

Waar begint u met uw nieuwbouw plannen?

Er zijn veel verschillende manieren om een nieuwbouw woning te realiseren. 01 Architecten past verschillende processen toe en kijkt naar uw wensen en mogelijkheden. Vaak begint het met het verkennen van de mogelijkheden en heeft u vragen als:

  • Hoeveel kost een nieuwbouw woning?
  • Wat kost een architect?
  • Hoe groot wordt mijn woning?
  • Welke sfeer spreekt me aan?
  • Welke woning past er op mijn kavel?
  • Hoe werkt het proces van het nieuwbouw van een woning?
  • Wat doe ik als eerst als ik wil nieuw bouwen?

Dit zijn allemaal logische vragen.

Bel ons of mail ons vrijblijvend zodat we u op weg kunnen helpen.

We willen u graag goed adviseren. Het is dan ook logisch om contact op te nemen en een 1e gesprek te hebben. Dit is vaak het startpunt om tot een stijlvolle nieuwbouw woning te komen.

‘Kiest u voor ons, dan kiest u voor kwaliteit’ 

Stijlvolle nieuwbouw realiseren

Een stijlvolle nieuwbouw woning begint bij u. Uw wensen staan voor ons centraal. Wij zijn de vertalers hiervan. Doordat we jarenlange ervaring hebben met het ontwerpen van nieuwbouw woningen en villa’s weten we waar we op moeten letten. Waarschijnlijk heeft u een idee bij de vorm die u zoekt. Of de structuur van de plattegrond. Maar het is een kunst om programma, uitstraling en budget van een woning te verenigen in een aansprekend en goed ontwerp. Als onze woningen u aanspreken is de kans groot dat we een goed en passend ontwerp voor u kunnen maken.

Een overzicht van verschillende ontwerpstijlen

Nieuwbouw villa’s in jaren 30 stijl

Woningen die geïnspireerd zijn op de jaren 30 van de vorige eeuw zijn nog steeds voor veel mensen een wens. Deze sfeer heeft veel kenmerken die op verschillende niveaus in het ontwerp terug komen. Dit gaat over de hoofdopzet van de woning, de indeling, maar ook de materialisatie en detaillering.

Nieuwbouw klassieke rietgedekte villa’s

Rietgedekte huizen worden nog steeds veel gebouwd. De vormgeving hiervan kan klassiek zijn. Hierdoor ontstaat een sfeervol en vaak knus ontwerp. In de geschiedenis van de Nederlandse bouwkunst zijn door de eeuwen heen veel woningen met riet gerealiseerd. De laatst jaren maakt riet als dakbedekking een sterke come back. Veel villa’s worden tegenwoordig met deze dakbedekking bedekt.

Nieuwbouw modern- klassieke rietgedekte villa’s

Modern klassieke woningen zijn een niche waarin wij als architectenbureau ons graag profileren. Bij modern klassieke woningen vind er een gebalanceerde ontmoeting tussen het eigentijdse en het klassieke plaats. De woningen geven een klassiek gevoel maar zijn daarnaast ook onmiskenbaar eigentijds.

Nieuwbouw moderne villa’s

Moderne villa’s kunnen plat worden uitgevoerd of met een kap. Ze kenmerken zich vaak door strakke vormgeving, robuuste accenten en grotere glasvlakken. Ons architectenbureau heeft tal van eigentijdse ontwerpen gerealiseerd en werkt momenteel ook aan verschillende moderne woningen.

Een specifiek onderdeel van moderne villa’s zijn schuurwoningen. Schuurwoningen zijn er in veel soorten en maten en staan vaak op heel fraaie locaties. De vormgeving kan heel strak zijn, maar de moderne uitstraling kan ook ontstaan door een klassieke materialisatie en kap te combineren met bijvoorbeeld metalen kozijnen en grote glazen puien.

Verbouw van woningen en villa’s

Het verbouwen van woningen is een categorie op zich. De uitstraling van de verbouw kan geheel in de sfeer van de woning plaats vinden. Of juist heel contrasterend met de te verbouwen woning, waardoor er een spannende compositie ontstaat. Daarnaast kan er natuurlijk bij een verbouwing ook voor gekozen worden om de uitstraling van de gehele woning te wijzigen. In een eenvoudige vorm is dit een facelift en zijn de wijzigingen grotendeels esthetisch (bijvoorbeeld het wijzigen van de kleur in combinatie met enkele aanpassingen van de kozijnen). Er kan natuurlijk ook voor een rigoureuze verbouwing gekozen worden.

Bij verbouw vinden we het erg belangrijk dat de uitstraling van de woning duidelijk blijft. En dat een verrommeling voorkomen wordt. Een helder uitgangspunt en een goed ontwerp kunnen er voor zorgen dat de verbouw er uit ziet als nieuwbouw. Of juist dat het lijkt alsof het bouwwerk oorspronkelijk zo gebouw is.

Bent u geïnteresseerd in nieuwbouwen of verbouwen? Neem contact op met een architect en laat u infomeren over de mogelijkheden.