Neem contact met ons op >
 

Vrijstaande woning bouwen met riet

nieuwbouw jaren 30 villa met riet

Vrijstaande woning bouwen met riet

U kunt zelf uw vrijstaande woning bouwen. In Gelderland hebben we het ontwerp gemaakt van deze vrijstaande woning met riet. Inmiddels is de woning gerealiseerd en zijn er rondom foto’s gemaakt. In onderstaande artikel is de woning rondom goed in beeld gebracht.

nieuwbouw vrijstaande woning met hoge en lage daken
Nieuwbouw vrijstaande woning met hoge en lage daken

Klassieke villa met rieten dak

De woning heeft een klassieke uitstraling. Dit ontstaat door het rieten dank, de rode baksteen in combinatie met de witte kozijnen. In het ontwerp zijn verschillende onderdelen gecombineerd tot een speels en interessant beeld.

Tijdloze rietgedekte jaren 30 villa met veranda en hoekkozijnen
Tijdloze rietgedekte jaren 30 villa met veranda en hoekkozijnen

Verrassende variatie van de gevels

De woning heeft een interessante variatie in de gevelaanzichten. Ter plaatse van de voordeur is het dak hoog. Aan de rechter- en achterzijde is de rieten kap juist tot op de kozijnen doorgetrokken. In de rechter zijgevel zijn verschillende interessante elementen aangebracht. Zo is er een knusse veranda, een uitbouw met een hoekraam en zijn er op de verdieping verzwaarde houten elementen tussen de kozijnen toegepast. Hierdoor ontstaat in rijk en interessant beeld.

Achtergevel met tuindeuren, erker uitbouw en dakkapel
Achtergevel met tuindeuren, erker uitbouw en dakkapel

Uitbouwen en dakkapellen

Een nieuwe vrijstaande woning geeft veel keuzevrijheid. Als architect zorgen we voor een een balans tussen rust en variatie. In dit ontwerp zijn er verschillende elementen gecombineerd tot 1 geheel. Zo zijn er dakkapellen gebruikt op de verschillende dakvlakken en zijn er op verschillende plaatsten uitbouwen gerealiseerd. Zo is er in de achtergevel een erker gemaakt ten behoeve van de keuken. Doordat er met riet gewerkt wordt, kan het dak hier ontspannen overheen lopen.

Neem contact met ons architectenbureau op zodat u ook naar uw wens uw nieuwbouw vrijstaande woning kunt bouwen!

Achterzijde nieuwbouw woning met bijgebouw met riet, veranda en poort
Het vrijstaande bijgebouw is middels een poort en tuinmuur gekoppeld aan de woning.

Aanbesteden of in bouwteam nieuwbouwen?

Wilt u aanbesteden of in bouwteam bouwen? Beide kan en is afhankelijk van uw mogelijkheden en behoeften. De getoonde woning is in bouwteam gebouwd door Bouwbedrijf Lichtenberg uit Rijssen. Zo was er gedurende het gehele ontwerpproces ook de inbreng van de bouwer. Hierdoor zijn bouwkundige keuzes gemaakt die goed uitvoerbaar waren voor de bouwer. Dat dit niet heeft geleid tot een standaard woning mag duidelijk zijn.

Aanbesteden is ook een mogelijkheid. Veelal na de indiening van de bouwaanvraag wordt dan duidelijk welke bouwer gaat bouwen en wat de uiteindelijke prijs wordt. Hierdoor onstaat er concurentie en kan er een scherpere prijs ontstaan. In een markt waarin er meer vraag dan aanbod is, kan dit ook tot onaangename verrassingen leiden, waarbij de prijs hoger uitvalt dan in het begin gedacht. Daarnaast gebeurt het bij een aanbesteding vaker dat er een redelijke tijd zit tussen het gunnen van de opdracht en de start van de bouw. Dat is bij een bouwteam veelal veel beter te plannen.

Laat u adviseren door onze architecten. We helpen u graag met het bouwen van uw vrijstaande woning!