Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw begeleid wonen in zorggebouw

nieuwbouw begeleid wonen

Nieuwbouw begeleid wonen in zorggebouw

Deze nieuwbouw voor begeleid wonen wordt gerealiseerd in Nijverdal. De locatie gaat straks ruimte bieden aan 3 groepen van 8 bewoners. De bebouwing is bestemd voor bewoners met een verstandelijke beperking.

Nieuwbouw begeleid wonen

01Architecten heeft een interessant en passend ontwerp gemaakt op de locatie waar jaren geleden de bowlingboerderij stond. Door brand is deze horecagelegenheid verdewenen. Binnenkort start de bouw van de nieuwbouw voor begeleid wonen. De clienten worden in 3 groepen van 8 verdeeld, waarbij er per persoon een ruime kamer is. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke woonruimte per groep. Bij het gebouw komt, in de vorm van een kapschuur, een dagactiviteitenverblijf.

nieuwbouw zorg architect begeleid wonen

Op de locatie was voorheen een horecagelegenheid gevestigd.

Structuur van de zorggebouwen

De nieuwe bebouwing refereert aan de boerderij en bijgebouwen die ooit op deze locatie stonden. Het stenen, hogere bouwdeel aan de linker zijde vertegenwoordigd de oorspronkelijke boerderij. Het rechter, lagere bouwdeel is vormgegeven als schuur. Aangezien deze bebouwing lager is en het dak meer in beeld komt, is er gekozen voor een sedumdak. Hierdoor krijgt de bebouwing een fraaie, natuurlijke uitstraling. Aan de rechterzijde bevind zich de dagactiviteitenruimte.

Zowel de gebouwen als de ruimtes tussen de gebouwen zijn zo vormgegeven dat er een gezonde en wenselijke balans ontstaat tussen openheid en geborgenheid. Dit komt ook tot uitdrukking in de plattegronden, waarbij de afzonderlijke kamers ca 38 m2 groot zijn en er per bewoner veel ruimte is. Ook is er een royale gezamenlijke woonruimte van ongeveer 75 m2. Zo kan er voor contact met medebewoners gekozen worden als cliënten dit wensen, maar is het ook zeker geen straf om op de eigen ruime kamer te zijn.

nieuwbouw begeleid wonen

 

moderne architectuur zorg

Bovenstaande visualisatie laat zien dat de toekomstige kwaliteit hoog is. Er is gekozen voor een eigentijdse vormgeving, waarbij de basis ligt in de eerder aanwezige bebouwing. Het voorste deel van de bebouwing is in baksteen opgetrokken.  De aangebouwde lagere volumes zijn vormgegeven alsof het schuren zijn. Dit komt ook in de materialisatie tot uitdrukking. Hierdoor leeft de eerdere bebouwing door op deze plek.

schuurvolume sedumdak binnenplein nieuwbouw architect