Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw droomvilla te Roelofarendsveen

nieuwbouw villa zuid holland

Nieuwbouw droomvilla te Roelofarendsveen

Nieuwbouw villa in Zuid Holland

Deze prachtige nieuwbouw villa in Zuid Holland is gesitueerd op een schitterende locatie aan het water. De villa heeft een warme moderne sfeer die overal in terugkomt en een chique uitstraling in zowel het exterieur als interieur van de woning.

Imposante nieuwbouw in het straatbeeld

De nieuwbouw villa in Zuid Holland is een aantal jaren geleden ontworpen door Dennis Kemper van 01 Architecten in opdracht van een particuliere opdrachtgever.

De woning onderscheid zich ten opzichte van de omliggende woningen door de combinatie van het moderne witte stucwerk met de zwartgrijze kozijnen en vlakke pannen. De woning is fraai, maar de ligging is werkelijk geweldig! De villa is gebouwd op de hoek van de Galgekade met fraai uitzicht over het Braassemermeer

villa met aanlegsteiger

Karakter door asymmetrie

De uitdaging in het ontwerp lag bij het ontwerpen van de gevels van alle kanten. Door de ligging op de hoek van de Galgekade is de villa van alle kanten opvallend. De gevels zijn van alle kanten imposant door de asymmetrische opzet en het contrast tussen de witte gevelvlakken en zwartgrijze kozijnen en pannen. Dit contrast in het exterieur straalt warme moderne klasse uit.

De entree krijgt karakter door de symmetrische opbouw die een contrast oplevert met de rest van de villa waar juist een asymmetrische opzet is gebruikt. Door de combinatie van zij- en bovenlichten wordt binnen een lichte ruimte gecreëerd die in open verbinding staat met de verdieping.

voorzijde poort en toegangshek nieuwbouw villa

Ruimte van binnen en buiten

De chique moderne villa heeft een ruimte opzet met een royale woonkeuken en prachtige woonkamer. In het interieur zijn veel inbouwelementen toegepast. In de woonkamer is een groot TV meubel gemaakt over de breedte van de gehele woonkamer. Dit interieurelement is robuust vormgegeven en geeft karakter aan de woonkamer.

modern interieur luxe villa architect

Ook in de keuken vinden we een inbouwelement in de vorm van een kastenwand waarbij natuurlijke materialen gebruikt worden voor een warme en gezellige sfeer.

moderne eetkamer met 8 persoons eettafel

In het lage deel van de begane grond bevindt zich een berging, riante veranda met daklicht en een ruime garage van maar liefst 85 m².

Op de eerste verdieping vinden we een royale vide die ruimte creëert voor een zeer royale lamp, fraaie ronde spiegel in rookglas en een loopbrug die toegang bied aan de hoofdslaapkamer met inloopkast. Deze vide zorgt tegelijkertijd voor ruimte en licht in de ondergelegen entree.

Ligging op het perceel

Deze ruim opgezette nieuwbouw villa in Zuid Holland bevindt zich op een riant perceel met een diepte van ongeveer 100 meter. Aan de achterzijde van dit perceel bevindt zich een mooi royaal bijgebouw met dezelfde moderne sfeer als het hoofdgebouw. Het dak van het bijgebouw is voorzien van zonnepanelen en direct achter het bijgebouw is een steiger aanwezig, zodat vanuit de watergang het Braassemermeer te bereiken is.

modern bijgebouw met zonnepanelen

Voor de opdrachtgevers was deze plek een echte droomplek.. Jarenlang liepen de opdrachtgevers langs het kavel en hoopten ze er ooit te kunnen wonen. Wij zijn trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren en dat deze droom inmiddels werkelijkheid is geworden.

Optimaliseren van wensen van de opdrachtgever

Als architectenbureau streven we naar het beste resultaat voor de opdrachtgever. Het ontwerp moet er van buiten, maar zeker ook van binnen erg goed uitzien. Daarnaast moet het tekenwerk goed zijn voor een soepel proces met de aannemer.

Het is dan ook heel erg prettig om te horen dat de familie erg tevreden is over het ontwerp van de woning en de beleving van de ruimtes. En dat het tekenwerk voor de uitvoering ook erg goed was, zodat de bouwer geen verrassingen tegenkwam. De bouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Van der Geest uit Oude Ade

Daarnaast zijn de reacties uit de buurt ook zeer positief. De woning past heel goed op de plek.

nieuwbouw villa architect Roelofarendsveen

Als particulier zelf bouwen in Zuid-Holland (of op een andere locatie in Nederland)

Wij begrijpen dat de meeste particuliere opdrachtgevers voor de 1e keer bouwen. En misschien maar 1 keer in hun leven. Daarom communiceren we alle stappen zorgvuldig en werken van grof naar fijn. Op die manier is de hoeveelheid informatie voor u als opdrachtgever goed te verwerken en doorlopen we soepel het bouwproces. Hierdoor wordt het bouwproces door menig opdrachtgever als heel prettig ervaren. We maken ontwerpen door heel Nederland, ondanks dat ons hoofdkantoor in Twente ligt.

Wil u ook bouwen? Kijk dan naar ervaringen van particuliere opdrachtgevers. Of neem direct contact op met ons architectenbureau, zodat we u ook kunnen helpen met de vormgeving van uw droomhuis!