Neem contact met ons op >
 

Frisse villa in het gooi

nieuwbouw villa huizen 't gooi

Frisse villa in het gooi

Deze frisse nieuwbouw villa in het Gooi spingt er in de straat echt uit!. Door de eigentijdse uitstraling is de woning helemaal van nu en staat op een prachtige groene locatie in het Gooi. Samen met de fraai aangelegde tuin vormt het een modern en stijlvol geheel.

De opdrachtgever heeft hier een eigen plek gecreëerd: er is een sterk gedateerde woning gekocht en uiteindelijk staat op deze prachtige locatie nu een compleet nieuwe woning!

Verrassend ruime villa

De nieuwbouw villa ziet er in het allereerst gezicht uit als een bescheiden woning. Toch is het een bijzonder ruime woning vanwege de riante kelder die zich onder de gehele woning bevindt. Om aangename en gebruiksvriendelijke ruimtes in de kelder te creëren, is besloten om koekoeken toe te passen. Hierdoor komt er veel daglicht naar binnen. Daarnaast is er door de toepassing van koekoeken de mogelijkheid gecreëerd om op een natuurlijke manier te ventileren. Uiteindelijk is er een volwaardige extra verdieping onder het maaiveld aan de woning toegevoegd.

toegang eiken voordeur voorzijde dwarskap

Karakteristieke entree

Deze villa in het Gooi wordt gekenmerkt door de karakteristieke, duidelijk herkenbare entree. In samenspraak met de opdrachtgever is ervoor gekozen om de entree symmetrisch in de voorgevel te plaatsen. Daarmee heeft de woning, samen met de wit gestucte wanden en donkere kozijnen, een chique en stijlvolle uitstraling. De houten accenten welke ter plaatse van de entree zijn aangebracht, versterken dit beeld en maken van de entree een ware eyecatcher.

Eigentijdse villa – dakvorm

Naast de duidelijk herkenbare entree kenmerkt de woning zich ook door de bijzondere dakvorm. De woning beschikt namelijk over een schuin aangesneden kap. Hierdoor ontstaan er royale overstekken welke een frisse uitstraling hebben door de helder witte kleur. De dakrand is hierbij fraai afgewerkt. De eigentijdse uitstraling van het dak wordt versterkt door de nauwkeurig gedetailleerde dakkapellen welke zijn uitgevoerd in zink. Dit past goed bij het moderne karakter van de woning.

nieuwbouw woning achterzijde zonnepanelen zwart wit

Duurzaam ontworpen vrijstaande woning

Om aan de duurzaamheidsnormen van de huidige tijd te voldoen, zijn er zonnepanelen op het dak van de woning aangebracht. De positie van de zonnepanelen is zorgvuldig bepaald. Om het rustig beeld van de villa te behouden, zijn de positie van de zonnepanelen en dakramen op elkaar afgestemd. Met deze keuze is ervoor gezorgd dat de verschillende onderdelen in elkaar opgaan.

Nieuwbouw plannen?

Heeft u nieuwbouw plannen en spreekt deze woning u aan? Of wenst u een ruime woning welke is voorzien van een extra verdieping onder het maaiveld? Neem dan contact op met onze architecten! Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden op uw gewenste locatie om uiteindelijk een ontwerp te maken welke naadloos aansluit op uw wensen.