Neem contact met ons op >
 

01 Architecten, het architectenbureau uit Nijverdal, bestaat 1 jaar!

01 Architecten 1 jaar in Nijverdal

01 Architecten, het architectenbureau uit Nijverdal, bestaat 1 jaar!

01 Architecten is het nieuwe architectenbureau in Nijverdal en houd inmiddels al weer ruim een jaar kantoor aan de P.C. Stamstraat 19 te Nijverdal. In maart 2012 werd de 1e verdieping in gebruik genomen na een periode van verbouwen en renoveren. Architect Dennis Kemper kijkt tevreden terug op dit jaar en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Daarnaast is hij blij met de keuze voor dit schitterende kantoorpand.Het pand sluit goed aan bij het bureau en werkt heerlijk. Ook vormt het pand een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Nijverdal.

Werkzaamheden van het architectenbureau

Het afgelopen jaar heeft 01 Architecten zich in Nijverdal gevestigd. We hebben aan veel verschillende, interessante projecten mogen werken. Hieronder een globaal overzicht:

  • Nieuwbouw rietgedekte villa’s
  • Nieuwbouw villa’s met dakpannen
  • Herontwikkeling van locaties
  • Herbestemming van een rijksmonument
  • Nieuwbouw en verbouwingen van woningen en bedrijfspanden
  • Rood voor Rood projecten (RvR), Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving (KGO) voor particulieren, de zakelijke markt en voor landgoederen

De werkzaamheden werden vooral voor particulieren en de zakelijke markt verricht. De activiteiten in projectmatige en seriematige woningbouw zijn dit jaar, ondanks de ruime ervaring hierin, beperkt geweest.

Maak kennis met ons architectenbureau!

Heeft u bouwplannen, en wilt u eens een vrijblijvend gesprek aangaan bij ons architectenbureau in Nijverdal, dan bent u bij ons van harte welkom!

Historie van het kantoorpand

In 1852 werd door de gebroeders Salomonson de 1e steen gelegd. Vermoedelijk zat de heer Salomonson zelfs op exact de zelfde plek als waar wij nu zitten. Destijds werd het geld verdiend met de productie van gebleekte witten effen katoentjes. Deze katoentjes werden vervoerd naar Haarlem en Amsterdam en gingen daarna naar Nederlands Indië. Het kantoor werd dus destijds gebouwd voor een internationaal opererend bedrijf. Dit is ook in de gevel af te lezen. Het pand heeft hoge ramen in alle gevels, zodat er ook zonder kunstlicht goed gewerkt kon worden.

Vanaf de 1e verdieping (waar de directeur zat) was de toegangspoort naar het fabrieksterrein goed in de gaten te houden. Ter verfraaiing zijn er verschillende gezichten in de gevel verwerkt, evenals een fraai uurwerk. Strakke stenen, in verschillende kleuren werden gecombineerd om de gevel nog mooier te maken. De entree en vooruit gebouwde accenten zijn wit gestukadoord. Hierdoor vallen ze meer op. Boven de toegang staan de letters NSB te lezen. Dit staat voor Nederlandse Stoomblekerij. Deze Stoomblekerij is de oudste en grootste blekerij van Nederland geweest, en feitelijk verantwoordelijk voor het ontstaan van Nijverdal. Kortom een geweldige plek voor ons architectenbureau!