Neem contact met ons op >
 

Eigentijdse nieuwbouwwoning

eigentijdse nieuwbouwwoning architect

Eigentijdse nieuwbouwwoning

Kenmerkend voor deze eigentijdse nieuwbouwwoning  is het schuin overstekende dak met vlakke dakpannen en grote overstekken, wat een charmante uitstraling geeft. We hebben zorgvuldig gekozen voor dit type dakbedekking om de villa een tijdloze en elegante uitstraling te geven. De keuze voor dakpannen draagt bij aan het gevoel van authenticiteit. Door te spelen met hoogtes en kappen ontstaat er diepte, karakter en een boeiend spel van licht en schaduw. Tegelijkertijd blijven we trouw aan zowel klassieke als eigentijdse architectonische principes, waardoor het ontwerp een tijdloze en expressieve uitstraling krijgt.

voorgevel moderne villa architect

Dynamische ontwerp door gebruik van verschillende goothoogtes en kappen

Bij het ontwerpen van de villa hebben we bewust gekozen voor verschillende hoogtes en meerdere kappen. Hierdoor wordt een speels en dynamisch uiterlijk gecreëerd. Hierdoor is elke zijde van de villa uniek en krijgt het ontwerp interessante visuele elementen. Door te spelen met hoogtes en kappen ontstaat er diepte en karakter in de villa. De individuele delen van de woning worden benadrukt en er ontstaat een gevoel van variatie en nuance. Dit leidt tot een boeiend spel van licht en schaduw, waardoor de villa een levendig en interessant uiterlijk krijgt. Het gebruik van meerdere kappen versterkt het speelse karakter van de villa. De combinatie van vlakke pannendaken, verschillende goothoogtes en meerdere kappen resulteert in een architectonisch ontwerp dat tijdloos en expressief is.

Tijdloze uitstraling doormiddel van gevelbekleding

Om een eigentijdse touch aan de woning toe te voegen, worden er zwarte kozijnen en houten gevelaccenten gebruikt. Deze moderne materialen zorgen voor een mooi contrast met het traditionele pannendak. Het gebruik van zwarte kozijnen benadrukt de strakke lijnen van het ontwerp en geeft de villa een moderne en expressieve uitstraling. Bij het ontwerpen van de gevel is er zorgvuldig gekozen voor een combinatie van wit stucwerk en baksteen als gevelmaterialen. Deze keuze is gebaseerd op onze wens om een elegant en verfijnd ontwerp te creëren met een tijdloze uitstraling. Het witte stucwerk is het meest opvallende element van de gevel. Het strakke en egale oppervlak van het stucwerk geeft de villa een tijdloze en moderne uitstraling. Het wit zorgt voor een helder en licht gevoel dat de architectonische details prachtig laat uitkomen. Het stucwerk fungeert als een canvas waarop de vormen en lijnen van de villa tot leven komen.

villa nieuwbouw overstek eikenhout architect

Contrasten tussen materialen

Tegenover het witte stucwerk staat de warme en robuuste uitstraling van de baksteen. De baksteen voegt textuur, diepte en karakter toe aan de gevel. Het geeft de villa een gevoel van robuustheid en duurzaamheid, en creëert een interessant contrast met het strakke stucwerk. De baksteen is zorgvuldig geselecteerd op basis van zijn kleur, textuur en kwaliteit, en draagt bij aan de architectonische identiteit van de villa. De combinatie van het witte stucwerk en de baksteen zorgt voor een samenspel van materialen dat de architectonische details benadrukt en de villa een karakteristieke uitstraling geeft. Het contrast tussen de strakke, tijdloze elegantie van het witte stucwerk en de warme, robuuste charme van de baksteen creëert een harmonieus evenwicht dat de villa een uniek en uitnodigend karakter geeft.

Een naadloze overgang tussen binnen en buiten

Bij het ontwerpen van de buitenruimte hebben we zorgvuldig nagedacht over elk element om een harmonieuze en inspirerende omgeving te creëren. Het tuinplan is ontworpen om de natuurlijke schoonheid te accentueren en de woning perfect te integreren met de omgeving. De beplanting is zorgvuldig gekozen om rust en privacy te creëren, terwijl het tegelijkertijd visuele interesse en kleurrijke accenten toevoegt. De verlichting speelt een belangrijke rol in het tot leven brengen van de buitenruimte. Strategisch geplaatste lichtbronnen accentueren de architectonische details van de villa en de tuin Hierdoor kan er ook ’s avonds genoten worden van een betoverende ambiance en de buitenruimte als een verlengstuk van uw leefruimte. De terrassen bieden uitnodigende plekken om te ontspannen, te genieten van de omgeving. Ze zijn ontworpen met comfort en esthetiek in gedachten, waarbij hoogwaardige materialen en doordachte indelingen zorgen voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

eigentijdse nieuwbouwwoning architect

Buitenzwembad in de tuin

Het zwembad is zorgvuldig geïntegreerd in het ontwerp, zodat het een organisch onderdeel vormt van de prachtige buitenomgeving. De locatie waarop de villa is geplaatst, speelt ook een belangrijke rol. De woning is strategisch op een kleine verhoging geplaatst, wat zorgt voor een imposante aanwezigheid en een prachtig uitzicht op de omgeving.

Combinatie van hoofdbouw en bijbouw

Het bijgebouw is een essentieel onderdeel van de architectonische compositie en is op een doordachte manier verbonden met de hoofdwoning. Door te spelen met materialen, kleuren en texturen ontstaat er gelaagdheid in het ontwerp, waardoor elke ruimte zijn eigen identiteit krijgt. Het tussen lid met horizontale zwarte houten gevelbekleding vormt een cruciale schakel tussen het bijgebouw en de hoofdwoning. Het nodigt uit tot het verkennen van de ruimte en creëert een gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking. Het bijgebouw is functioneel ontworpen met verschillende ruimtes, zoals een garage en een kantoor, die perfect aansluiten bij uw levensstijl en behoeften. Daarnaast beschikt het bijgebouw over een zolder, die extra ruimte biedt voor opslag of een flexibele indeling naar wens. Er is ervoor gezorgd dat het bijgebouw naadloos integreert met de hoofdwoning en een harmonieus geheel vormt met de rest van het ontwerp.

Zelf nieuwbouwen?

Als u geïnteresseerd bent in het bouwen van uw eigen woning, kijken we ernaar uit om met u samen te werken en uw droomvilla werkelijkheid te maken. Ons ervaren team van architecten en ontwerpers staat klaar om uw visie tot leven te brengen en een woning te creëren waarin u zich thuis zult voelen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons architectenbureau op voor meer informatie of om een afspraak te maken.