Neem contact met ons op >
 

Moderne nieuwbouw villa met verspringende dakvlakken

moderne villa veranda zwembad kelder
dec 13 2019

Moderne nieuwbouw villa met verspringende dakvlakken

De moderne nieuwbouw villa waar dit artikel over gaat is stoer en robuust. Toch komt de villa ook statig, warm en op sommige punten zelfs knus over

01Architecten maakt als architectenbureau villa-ontwerpen in verschillende stijlen. In dit artikel besteden we aandacht aan een modern vormgegeven villa.

robuuste moderne nieuwbouw villa

Stoere moderne nieuwbouw villa 

De villa heeft een stoer en robuust voorkomen. Dit komt door de combinatie van horizontale en verticale lijnen in de voorgevel. De horizontaliteit van de woning word in de voorgevel vergroot door een onderbouw van 3 meter die links en rechtst doorschiet. Ook zorgt de gootlijn en de platte afdekking van de kap voor een horizontale structuur. In het midden van het volume vormen eikenhouten kolommen juist verticale accenten.

De witte onderbouw loopt aan de linker zijde naar de toegang. Deze toegang springt er uit door de houtkleurige voordeur. Aan de rechterzijde loopt de wand enkele meters voorbij de gevel van de verdieping. In de wand is een sparing gemaakt. Hierachter bevind zich een terras wat af te scheiden is met schuivende lamellenroosters.

Moderne villa met strakke witte veranda

Speelse opzet van de villa door verspringende dakvlakken

De woning heeft 1 hoogte, maar verschillend goothoogtes. Dit maakt de woning speels en dynamisch. De volumes met de lagere goot komen iets ingetogen over. Dit komt mede doordat de veranda links en rechts voor de gevel staan. Doordat je niet kunt zien hoe de massa van de verdieping op de grond staat, oogt dit deel van de woning lager. Ook is er in dit deel van het gebouw gekozen voor minder verticale houten kolommen. Door deze keuze wordt de horizontaliteit verder versterkt. Om voldoende daglicht binnen te krijgen op de begane grond is er voor gekozen om de daken uit te voeren met een lamellen structuur die open en dicht gezet kan worden. Hierdoor wordt voorkomen dat de woonkeuken te donker wordt door de aangebouwde veranda.

moderne villa veranda zwembad kelder

Sfeervolle kleurcombinaties in de gevel

Een woning sfeervol maken heeft te maken met vorm, maar vooral met materiaal. Bij dit ontwerp hebben we gezocht naar een fraaie afwisseling van verschillende onderdelen. De bovenbouw wordt antracietkleurig. Dit contrasteert mooi met de witte veranda en de witte boeien van het dak. De verticale houten elementen zorgen voor warmte in de kleurstelling. Daarnaast worden de vlakken die omkaderd worden door de veranda ook volledig in geolied hout uitgevoerd. Net als bij de eiken kolommen vormt deze toevoeging voor een beeld wat ‘warmer’ overkomt.

Wilt u ook nieuwbouwen en bent u op zoek naar een architect die na een 1e gesprek aanvoelt hoe uw droomwoning er uit kan zien?  Zet dan de 1e stap en neem contact op met 1 van onze architecten!