Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw landhuis als toekomstig monument

Landhuis-riet-rvr ruimte voor ruimte rood voor rood-speels-nieuwbouw-architect
sep 25 2020

Nieuwbouw landhuis als toekomstig monument

Dit prachtige nieuwbouw landhuis wordt een toekomstig monument. De vormentaal is rijk en de detaillering uitbundig. Hoewel de woning nog in aanbouw is wijden we er nu al een artikel aan.

fraai-metselwerk-kettingverband-met-sluitsteen

Fraaie detaillering

De opdrachtgever heeft volop ruimte gegeven om kwalitatief hoogwaardige materialen toe te passen. De stenen hebben een kleiner formaat (Rijnformaat) en zijn verwerkt in kettingverband. Dit is redelijk uniek, omdat het arbeidsintensief is. Ook moet de metselaar hier kundig in zijn. De uitstraling van het metselwerk wordt zo veel rijker. 

balkon met getoogd riet en natuursteen accenten

Rijke detaillering met natuursteen

De woning heeft een hardstenen sluitsteen met het jaar van de bouw erop weergegeven. Zo is duidelijk dat het nog steeds over een nieuwe woning gaat.

Ter plaatse van het balkon in de zijgevel is de natuurstenen oplegging uitgewerkt met een verfraaiing. Het balkon is verder verfraaid met een lichte toog in het metselwerk.

Stevige, robuuste kap

Dit landhuis heeft een vrije en robuuste kap. De kap loopt over van het hoofdbouw in het bijgebouw. Rondom de verticale accenten en uitbouw krult het riet om. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die een rieten kap bied.

 

forse rieten kap

De houten profielen voor de woning worden gebruikt voor de plaatsing van de tuinmuren.

Vormgeving van het nieuw te bouwen landhuis

De vormgeving van het nieuwbouw landhuis is helder en frivool. De hoofdmassa is duidelijk herkenbaar. Door deze herkenbaarheid van de massa ontstaat er ruimte om de aan- en uitbouwen vrij vorm te geven. De aanbouwen zijn speels aan de hoofdbouw gekoppeld.

nieuwbouw landhuis in aanbouw

Het landhuis krijgt nu echt vorm. In de komende periode wordt de laatste hand gelegd aan de bouw, zodat komend voorjaar de tuin ingeplant kan worden… we kunnen bijna niet wachten.

Bouwen aan een toekomstig monument

Heeft u ook zin om te bouwen en grondlegger te zijn van een toekomstig monument? Bel dan met ons kantoor mail ons voor een afspraak met de architect.