Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw rietgedekte villa aan het water

nieuwbouw villa water riet veranda modern

Nieuwbouw rietgedekte villa aan het water

Dichtbij Amsterdam wordt binnenkort gestart met de bouw van deze moderne rietgedekte villa aan het water.

Sfeervolle brede villa

De villa heeft een sfeervolle, heldere uitstraling. 01Architecten heeft samen met de opdrachtgever gezocht naar een mooie mix van modern en knus die optimaal op het perceel aansluit. De woning heeft een noklijn evenwijdig aan de weg, waardoor de breedte van de woning volledig ervaren wordt. Links en rechts van de hoofdbouw worden vergunning vrije bouwwerken geplaatst, waardoor het volume als geheel speelser en royaler overkomt.

villa accent hout riet

Voorgevel met accent

De voorgevel is breed en heeft ter plaatse van de voordeur een fris verticaal accent. Links en rechts van de deur lopen de eiken kolommen tot aan de kap, zodat de maat van de dubbele deuren ook naar boven toe wordt doorgezet. Het glas in dit accent zorgt voor veel licht in de daarachter gelegen vide.

Moderne materialisering

01Architecten ontwerpt zowel klassiek als moderne villa’s. Veelal is de detaillering en materialisatie bepalend voor de uitstraling. In dit geval is er een strakke metalen nokafdekking bedacht. Dit materiaal komt terug bij de dakkapellen en de veranda. De houtkleurige accenten zorgen, samen met het riet, voor een warme uitstraling. De lamellen tussen de kolommen, boven de entree, accentueren de eigentijdse insteek die gekozen is. Aan de linker zijde is een dubbele carport met riet bedacht. De druiplijn van dit deel van het gebouw ligt ca 20 cm lager (net zoals de veranda aan de rechter zijde) waardoor het beeld niet te strak wordt er de verschillende onderdelen speels in elkaar overlopen.

nieuwbouw villa water riet veranda modern

Rietgedekte villa aan het water

De villa heeft een heel fraaie uitstraling aan de voorzijde, maar komt nog beter uit aan de waterzijde. Er is bewust gekozen om de villa niet te ver van het water te leggen, zodat er ruimte is voor een royaal terras, maar er vervolgens direct water zichtbaar is. De villa heeft rondom voldoende perceel voor terrassen en een boothuis.

Nieuwe woning ontwerpen

Bent u van plan om een nieuwe woning te bouwen? En denkt u ook aan een rietgedekte villa aan het water? Of heeft u wellicht andere gedachten: in beide gevallen bent u bij 01Architecten aan het juiste adres! Mail 1 van onze architecten zodat we binnenkort een kop koffie kunnen drinken en we u wellicht ook kunnen helpen met het ontwerp van uw eigen fraaie nieuwbouw woning.