Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw royaal herenhuis

nieuwbouw herenhuis 2 bouwlagen hoge goot

Nieuwbouw royaal herenhuis

Nieuwbouw royaal herenhuis

De nieuwbouw van dit herenhuis is bijzonder royaal. De villa heeft een rustige, sfeervolle symmetrische gevel die verdeeld is in drie delen. Door de symmetrische vormgeving oogt het gebouw rustig en statig. De villa is in de breedte georiënteerd en verhoogd op de kavel geplaatst dit zorgt voor een extra imposante uitstraling. Om dit te versterken heeft de begane grond niet de gebruikelijke hoogte van 2,6 meter maar een hoogte van 3,3 meter. Het midden van de woning heeft een verhoogde druplijn en een doorlopend raam op de tweede verdieping. Hierdoor wordt de hoogte van de woning nog meer benadrukt.

chique villa wit leipannen hoog symmetrie

Materialisatie en uitstraling van de villa

01 Architecten ontwerpt zowel moderne als klassieke villa’s. Dit nieuwbouw royaal herenhuis zit in de klassieke lijn,  maar is van alle moderne gemakken voorzien. De materialisatie en detaillering is bepalend voor de uitstraling. Deze  gevel heeft een rijke detaillering; de sierlijsten die toegepast zijn in de gevel geeft het herenhuis een rijke klassieke uitstraling. Ook in de rond afgewerkte ramen met roeden komt de klassieke bouwstijl terug. Daarnaast zorgen de ronde ramen voor een speels beeld. De rondingen benadrukken de entree en verticaliteit. Het dak van de woning wordt afgedekt met leistenen pannen. Deze pannen sluiten goed aan bij de donker houten kozijnen. De materialisatie van de dakpannen, kozijnen en de wit gestucte gevel zorgen voor een groot contrast.

Een render van het herenhuis in de avond

Licht kan veel toevoegen aan de uitstraling van een gebouw. Zo ook bij deze villa. ’s Avonds komen de royale overstekken meer naar voren. De raam openingen zijn in het daglicht erg dominant maar ’s avonds vallen deze meer weg in de gevel en spreekt de gevel. Door de indirecte verlichting op de gevel wordt de verdiepingshoogte van de villa ook extra geaccentueerd. De sierlijsten en de roeden in de ramen vallen meer op waardoor de klassieke stijl goed terug te zien is.

luxe statige nieuwbouw villa nieuw klassiek

Nieuwe woning ontwerpen

Krijgt u ook zin om uw eigen woning te bouwen? Wij kunnen u al een voorproefje geven van hoe uw huis er uit komt te zien doormiddel van renders. Neem vrijblijvend contact op met ons architectenbureau via ons contactformulier. We bellen u en maken een vrijblijvend afspraak om uw wensen te bespreken. Dat kan door heel Nederland!