Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw schuurwoning Hellendoorn

Moderne schuurwoning, buitengebied Hellendoorn, eiken balken, rietenkap, eigentijds, 01 architect

Nieuwbouw schuurwoning Hellendoorn

Deze nieuwbouw schuurwoning te Hellendoorn staat in het buitengebied van deze gemeente en is door 01 architecten ontworpen.

 

Sfeervolle nieuwbouw passend in de landelijke omgeving

Een schuurwoning is een referentie naar de bestaande schuren in het buitengebied. Overijssel staat vol met schuren. Dit zijn heldere en eenvoudige volumes die vooral functioneel moeten zijn.

De schuurwoning refereert naar deze vormentaal. Ze hebben een eenvoudige kapvorm waaronder het woonprogramma zich bevind.

Deze woning heeft een eenvoudige opbouw met houten spanten en een rietenkap. Aan de staatzijde oogt het een eenvoudige woning met een rietenkap. Maar aan de zijde van de Es opent de woning zich volledig naar het landschap. De houten gebinten zijn beeldbepalende onderdelen van de woning, deze eiken gebinten geven structuur aan de woning. Hiertussen zitten de glazen puien. Het extra spant aan de achterzijde draagt de uitkraging van het dak, waardoor er een kleine veranda en een balkon ontstaat aan de westzijde van de woning.

 

Zicht vanaf schuurwoning op de Hellendoornse Es

Het belangrijkste bij het ontwerp van de woning was het zicht op de Hellendoornse Es. Vanuit de woonkamer en woonkeuken is er volop zicht de Es. De woning is op de zon ontworpen. In de slaapkamers op de begane grond wordt je ’s ochtends door de zon gewekt. In de ochtend en middag komt de zon in de woonkeuken en royale woonkamer. En ’s avonds kun je van de zon genieten op het balkon en de veranda aan de achterzijde van de woning. In de zomer zorgt het grote overstek er tevens voor dat de woonkamer en slaapkamer op de verdieping niet te warm worden. De grote haard in de woonkamer zit in de achtergevel en is een beeldbepalend element van de woning. Vanaf de bank in de woonkamer geniet je van de warmte van de haard en het uitzicht op de Es.

 

moderne schuurwoning te Nijverdal 01 architecten Hellendoorn riet eiken accenten

moderne schuurwoning te Nijverdal 01 architecten Hellendoorn riet eiken accenten

Levensloopbestendig wonen

Op de begane grond, aan de voorzijde van de woning, ligt de slaapkamer met eigen badkamer en inloopkast. Via een schuifdeur kun je naar buiten het terras op. Deze ruimte is nu in gebruik als slaapkamer, maar kan ook gebruikt worden als kantoor of speelkamer voor de kinderen. Deze extra ruimte op de begane grond maakt de woning flexibel in zijn gebruik. Doordat er verder geen drempels op de begane grond voorkomen en met de deuren rekening is gehouden met de afmetingen is deze ook rolstoel toegankelijk.

Op de verdieping zijn er twee grote slaapkamer, waarvan een met een balkon en zicht op de Es. Ook is hier een tweede badkamer, een separaat toilet en een compact kantoortje. Door de schuifdeuren naar de hal ontstaat er voldoende beweegruimte en een prettige ruimte om in te werken.

Deze schuurwoning is een compacte woning, waarin de ruimtes efficiënt zijn geordend. Hierdoor ontstaat een perfecte mix tussen maximaal mogelijke inhoud, budget en bruikbaarheid van de woning.

 

Natuurlijke materialen

Voor de materialisatie van de woning zijn natuurlijke materialen gekozen. De rietenkap wordt gedragen door eikenhouten spanten. De steen in de voor en noordelijke zijgevel maken het volume af en zijn tevens onderhoudsvrij. Het overstek aan de zuid en westgevel houdt de regen en zomerzon grotendeels van de gevel, waardoor deze ook minder te verduren heeft. De grote gemetselde schoorsteen is een gezichtsbepalend statement die, samen met de eikenhouten spanten, het aanzicht van de woning bepaald.

Het resultaat is een mooie strak vormgegeven moderne schuurwoning in het buitengebied van Nijverdal in de gemeente Hellendoorn. Aan de rand van een van de mooiste essen van Overijssel, die perfect opgaat in het landschap.

 

Ook interesse in het ontwerpen van een schuurwoning, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze architecten.

Of bekijk deze moderne schuurwoning die we op de veluwe ontworpen hebben.