Neem contact met ons op >
 

Restyling jaren 70 woning met veranda

restyling jaren 70 woning Hardenberg

Restyling jaren 70 woning met veranda

Deze restyling jaren 70 woning is bijzonder geslaagd! Waar vorig jaar nog een standaard bungalow stond is er nu een eigentijdse villa ontstaan. Daarnaast is de woning uitgebreid met een veranda en is de structuur van de tuin en de bijgebouwen aangepast. Hierdoor is een samenhangend en sfeervol geheel ontstaan.

Veranda met Livium dak

Zowel bij nieuw als verbouw lopen we tegen situaties aan waarbij opdrachtgevers graag een veranda aan de woonkeuken willen, maar daarbij wel zoveel mogelijk licht binnen willen krijgen. Een oplossing is dan het toepassen van een dak met lamellen. In dit geval heeft Livium de lamelconstructie geleverd. In de winter zal het dak vrijwel altijd open staan en in de zomer juist niet. Wanneer de lamellen in de zomer dicht zitten is het dak waterdicht. Ook is het mogelijk spotjes in de (opgedokte) lamellen te verwerken, zodat de dakconstructie de zelfde eigenschappen heeft als een dicht dak.

Wand met lamellen

Bij deze verbouw is niet alleen het dak, maar ook 1 wand uitgevoerd in lamellen. Zo blijft er contact met de straat en kan er zonlicht door de wand vallen. Als het waait, of het is de behoefte om beschutter te zitten, kunnen de lamellen gesloten worden.

Voor de restyling van de jaren 70 woning

Een aantal jaren voor de grote restyling is de woning al grondig verbouwd. De bewoners hadden de jaren 70 woning net gekocht en wilden prettiger, opener ruimtes met meer contact met de tuin. De woning kreeg toen een nieuw dak, nieuwe kozijnen, een nieuwe dakkapel en een nieuwe indeling. Hierbij ontstond aan de achterzijde een mooie royale woonkeuken.

 

zicht op de woning met rechts de bijgebouwen

Na de 1e verbouwing

Na de eerste verbouw was de woning al van veel gemakken voorzien en was van binnen naar wens. De buitenzijde was dat nog niet. Dit had te maken met de uitstraling van de woning, maar ook omdat de bijgebouwen wat ongelukkig stonden ten opzichte van het terras en de oprit. Ook was er geen plek om lekker buiten te zitten en te genieten van de tuin.

Het verplaatsen van de bijgebouwen was een brug te ver, maar met de verbouw werd er wel een geheel gesmeed van de woning en de bijgebouwen. Hierbij werden de ‘ gaten’  tussen de woning en het bijgebouw gedicht, evenals de open ruimte aan de achterzijde. Hierdoor voelt het terras nu veel beschutter.

zicht op bijgebouw voor de restyling
zicht op het nieuwe bijgebouw

De verbouw zorgt voor eenheid

Bij verbouwingen worden vaak elementen toegevoegd. Ook zijn er altijd een aantal elementen die gehandhaafd worden omdat de aanpassing te duur is ten opzichte van de toegevoegde waarde. Het zorgen voor eenheid is dan belangrijk. Samen met de opdrachtgever hebben we deze afwegingen gemaakt. Zo zijn er best een aantal dingen gebleven zoals ze waren, maar is het de kunst dat deze elementen niet dominant zijn en het beeld er goed en gebalanceerd uitziet. Aan de woning zijn er een heel aantal elementen toegevoegd die zorgen voor eenheid. In onderstaande foto zijn er zo een aantal te noemen:

  • kleurstelling van de woning
    • De woning had verschillende kleuren bakstenen. Met de toevoeging van de veranda komt er daarnaast nog een nieuw materiaal bij. Om eenheid in de verbouw te houden is gekozen voor een consequente kleurstelling die door de hele woning is doorgezet. Hierdoor ontstaat rust en eenheid.
  • vormgeving van de woning
    • Door de toevoeging van de veranda ontstaat er een extra bijgebouw. Dit bijgebouw is gekoppeld aan de andere bijgebouwen door een doorgaande boei. Hierdoor worden de bijgebouwen 1 geheel. De hoogte van de bijgebouwen en de uitbouw van de woning is iets aangepast, zodat alle hoogteverschillen wegvallen achter de boei. Het geheel oogt zo alsof het oorspronkelijk al zo ontworpen was.
  • inrichting van het terras en de tuin
    • De materialisatie van het terras en het consequent gebruik van de zelfde materialen en kleuren maakt dat de woning rust uitstraalt. De tuin is volledig op de schop gegaan en versterkt de woning.

Jaren 70 woning verbouwen

Heeft u ook een jaren 70 woning die u wilt laten verbouwen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In de afgelopen jaren hebben we veel  verbouwingen en restylingen getekend, zodat de woningen groter, mooier en praktischer werden. Ook is er bij veel woningen gekozen om de woning energiezuiniger te maken, zodat de investering ook op de langere termijn positief uitwerkt. Bovenal ontstaat er veel meer wooncomfort en sluit de woning aan bij uw wensen en uitstraling. U kunt weer trots zijn op uw woning!

Bel ons voor een afspraak met een architect, zodat we kunnen doorspreken hoe we ook u kunnen helpen aan een geresylde woning.