Neem contact met ons op >
 

Verbouw villa Blaricum

verbouw villa Blaricum

Verbouw villa Blaricum

Verbouw villa Blaricum

De verbouw van deze villa in Blaricum laat goed zien wat er mogelijk is wanneer er out of the box gedacht wordt. Hier heeft een totale metamorfose plaatsgevonden. De woning heeft niet alleen geweldige upgrade van de uitstraling gekregen, ook de plek van de toegang is verplaatst!

verbouw villa Blaricum entreepoort

resultaat van de villa na verbouw

 

oorspronkelijke bebouwing

Verplaatsen van de entree

Een goede verbouw bedenken is een kunst. Het is de balans tussen ingrepen die de woning logischer en plezieriger maken in relatie tot de kosten en de waarde van het uiteindelijke resultaat. In dit geval hebben we gekozen om de entree, die aan de besloten achterzijde zit, te verplaatsen naar de voorzijde. De woning krijgt hierdoor een veel duidelijker voorkant en een beschutte achtertuin.

verbouw villa blaricum kopgevel architect

resultaat van de verbouwing ter plaatse van de kopgevel

 

kopgevel van de oorspronkelijke bebouwing

Wijzigen en restylen

De villa heeft een heldere vorm. Met een aantal eenvoudige aanpassingen hebben we de villa een eigentijdse uitstraling gegeven. Dit komt door het schilderen van de gevel en het aanbrengen van het donkere hout. Ook zijn er klossen onder de dakplaat aangebracht. De vorm van de topgevel is dus nagenoeg gelijk gebleven. Hierdoor hebben we behouden wat goed is, en gewijzigd wat echt beter kan.

verbouw villa Blaricum

voorgevel van de villa na de verbouwing

 

de nog niet verbouwde gevel (nu de voorgevel geworden)

Het eindresultaat van de villa na de verbouw

De villa had een ongelukkige plek van de toegang. Doordat deze naar de andere zijde van de woning is gehaald, zijn de inrit en tuin veel beter in balans. Ook is er een villa ontstaan die beter op de zon georiënteerd is en in de markt alleen daarom al meer zou kunnen opleveren. Ten behoeve van de verbouw hebben we eenvoudige ingrepen gecombineerd met ingrijpender keuzes. Eenvoudige ingrepen zijn bijvoorbeeld het schilderen van de gevels en toepassen van luiken. De complexere ingrepen zijn bijvoorbeeld de totale renovatie van de kap, met extra brede dakkapel, het wijzigen van de plek van de entree, maar ook de wijzigingen in de indeling. Hierdoor is er een veel groter oppervlak aan leefruimte ontstaan. De schitterende royale leefkeuken maakt nu, samen met de andere ruimtes, een veel villa waar het heerlijk vertoeven is!

Wilt u ook uw villa verbouwen?

We hebben ruime ervaring met het verbouwen van villa’s. Vanaf het begin denken we met u mee en bewaken we de balans tussen kosten en resultaat. Bij een verbouw kun je veel inmeten, en de hoofdopzet ook goed uittekenen, maar er moet voorkomen worden dat alles wordt uitgetekend. Dat is zonde van de tekenkosten. Ook is het van belang om de juiste bouwbegeleider bij het proces te betrekken. Iemand die affiniteit heeft met verbouw en die flexibel meedenkt.

Denkt u aan een dergelijke verbouw? Neem dan contact met ons architectenbureau op.