Neem contact met ons op >
 

Vriendelijke nieuwbouw villa met riet

aug 25 2020

Vriendelijke nieuwbouw villa met riet

Deze vriendelijke nieuwbouw villa met riet staat in Lochem aan een parkachtige straat. Ondanks dat het een nieuwbouw wijk is, ervaar je dat nauwelijks wanneer je de foto’s bekijkt.

moderne villa riet architect

Een fraaie, frisse entree

De woning heeft een heel eigen uitstraling. Dit komt onder andere door de eiken houten gebinten die ter plaatse van de entree zijn toegepast. De witte daklijst onder het riet oogt fris. En het geheel straalt rust uit door de rustige kleurcombinatie. En natuurlijk ook door de prachtig aangelegde tuin!

veranda tuingericht nieuwbouw

Oriëntatie op de tuin

De nieuwbouw villa met riet is in de breedte geplaatst. Daardoor is er veel mogelijkheid tot contact met de tuin aan de achterzijde. De veranda en aflopende tuin versterken dit beeld. De veranda is gekoppeld aan de woning, zodat er makkelijk gebruik gemaakt kan worden van deze sfeervolle ruimte. Om te voorkomen dat het te donker wordt is er een sparing in het dak gemaakt. 

zinken dakkapel riet

Zinken dakkapel op riet

De woning heeft een klassiek-moderne vormgeving. De schoorsteen en strakke dakkapel zorgen voor doorbrekeingen van het dakvlak. Zachte materialen zoals riet en hout worden zo speels gecombineerd met zink. De schuin aangesneden kap heeft royale overstekken en zorgt voor een robuuste kap. 

Het ontwerpproces met een bouwer

Het ontwerpproces is gestart bij 01Architecten. Aangezien er tijdsdruk was en er vooraf behoefte was aan een goede prijsindicatie, is er al in een vroegtijdig stadium overleg geweest met bouwers. Hierbij is voor  bouwbedrijf Kormelink gekozen. Deze bouwer heeft esthetische keuzes doorgerekend, maar ook vroegtijdig allerlei technische keuzes voorgelegd. Zo is een fraai en goed ontwerp tot stand gekomen. 

sfeervolle villa met riet en dakramen

Nieuwbouw plannen?

Krijgt u ook zin om nieuw te bouwen? Of heeft u een kavel en bent u op zoek naar een goede architect? Neem dan contact met onze architecten op! We helpen u graag aan een schitterende woning die perfect bij u past. Het proces wordt daarnaast volledig met u afgestemd, zodat dit het best bij u aansluit.