Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw villa’s in midden Nederland

Moderne villa Blaricummermeent met veranda aan waterzijde

Nieuwbouw villa’s in midden Nederland

01Architecten werkt aan meerdere nieuwbouw villa’s in midden Nederland. Deze woningen kunnen modern maar ook klassiek zijn. Ook varieert de omvang van de verschillende volumes sterk. Dat kan komen door het budget, maar ook door de regels van het bestemmingsplan.

In dit artikel laten we een aantal woningen zien die momenteel worden gerealiseerd in ’t Gooi. Dit varieert van schetsplannen tot woningen waarvan de uitvoering al begonnen is.

Eigentijdse vormgeving in de Blaricummermeent

In de nieuwbouwwijk van Blaricum, de Blaricummermeent, ontwerpt 01Architecten verschillende woningen. We hebben hier een serie woningen met rieten daken en dakpannen ontworpen die een gebogen kap hebben. Deze woningen zijn momenteel in aanbouw.

moderne woningen aan het water Blaricummermeent

rietgedekte rijwoning

Ook ontwerpen we in de nieuwbouwwijk Blaricummermeent momenteel een individuele woning voor een familie. Deze komt eveneens aan het water te staan en heeft een architectuur met verspringende kapvormen. Voor een deel is de gootlijn hoog en voor een deel zit de kap lager in de massa. Hierdoor ontstaat een speels volume. De veranda die aan de woning is bedacht is strak uitgevoerd en wordt uitgevoerd met lamellen in het dak.

Moderne villa Blaricummermeent met veranda aan waterzijde

Schets van een moderne asymmetrische villa Blaricum

 

Chique uitstraling van nieuwbouw in Blaricum

We ontwerp nieuwbouw villa’s in uitbreidingswijken, maar vaak wordt er ook een bestaande woning gekocht die vervolgens gesloopt worden. 

Momenteel wordt de bouw gestart van onderstaande speelse klassieke villa in een bestaande wijk van Blaricum. Door de klassieke vormgeving past de woning naadloos in de omgeving. Door de royale omvang van het perceel was er een robuust bouwvolume mogelijk.

 

nieuwbouw speels rietgedekt landhuis met karakter

romantische rietgedekt landhuis met kamelenrug

Een andere woning waar we momenteel aan werken komt in de zelfde bestaande wijk in Blaricum. Ook hierbij wordt een bestaande woning gesloopt en komt er een fraaie rietgedekte villa voor in de plaats. 

In tegenstelling tot de bovenstaande ontwerpen is hier een symmetrische basis gebruikt. Het midden van deze woning wordt gevormd door een accent met een schildkap en een fraaie veranda. Ook wordt er hier gewerkt met een kelderverdieping die vanuit de tuin bereikbaar is.

handschets villa blaricum riet met veranda en bijbebouwen

Speelse rietgedekte villa met aanbouw

In Laren hebben we een ontwerp gemaakt voor een bosvilla. De woning bevind zicht op een heel fraai en bijzonder diep perceel. Aan de voorzijde oogt de woning speels en stijlvol, maar niet zo groot. Aan de achterzijde is veel beter te zien dat het hier gaat over een stevig volume. 

knus landhuis met verspiringende rietlijn

villa met een zwembad in de kelder met een loggia naar de tuin

Nieuwbouw villa met dakpannen in Huizen

Op enkele kilometers van de BEL gemeente is in Huizen begonnen met de nieuwbouw van een nieuwe pannengedekte villa. Deze villa wordt in een bestaande wijk gerealiseerd. De woning krijgt een kelder onder de volledige woning. Inmiddels is de kelder aangebracht en start met met de bovenbouw.

moderne woning wit met dakpannen

Nieuwbouwen in ’t Gooi

01Architecten is een architectenbureau wat zeer actief in midden Nederland. In dit artikel hebben we een aantal woningen uitgelicht in de regio van ’t Gooi. Maar we zijn ook op andere plekken in midden Nederland actief. Zo ontwerpen we momenteel een woning in de nieuwbouwwijk De Lichtenberg in Amersfoort en wordt en in de nieuwbouwwijk Land van Winkel in Abcoude hard gewerkt aan de realisatie van een andere villa.

Ook buiten deze regio werkt 01Architecten. Zo werken we momenteel aan een bouwaanvraag voor een aardbevingsbestendige woning in Loppersum, maar ook aan een woning in Schijndel.

Heeft u plannen om nieuw te bouwen? Spreken de ontwerpen in dit artikel u aan? Twijfel dan niet en neem contact op met 1 van de architecten van 01Architecten.